Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Ποδηλατώντας στον «ουρανό» του Λονδίνου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το φιλόδοξο σχέδιο για ασφαλή μετακίνηση στη βρετανική πρωτεύουσα του μέλλοντος.

Υπολογίζεται ότι πάνω από 500.000 διαδρομές με ποδήλατο πραγματοποιούνται κάθε μέρα στο Λονδίνο, με τον αριθμό να φτάνει το 1,5 εκατ. μέχρι το 2020, σύμφωνα με προβλέψεις.

Ωστόσο, οι δρόμοι της βρετανικής πρωτεύουσας πέρα από τα ποδήλατα φιλοξενούν και ένα σωρό άλλα οχήματα, μια κατάσταση που οδηγεί σε προβλήματα στην κυκλοφορία, αλλά και εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των ποδηλατών.

Αρχιτεκτονικά γραφεία ένωσαν τις δυνάμεις τους προκειμένου να βρουν μια λύση. Το αποτέλεσμα στο οποίο κατέληξαν φέρει την ονομασία «SkyCycle» και πρόκειται για ένα project που φιλοδοξεί να ανεβάσει τους ποδηλάτες… πάνω από την επιφάνεια του εδάφους! Για την ακρίβεια θα τους ανεβάσει πάνω από τις γραμμές των τραίνων!

Ακολουθώντας τις υπάρχουσες διαδρομές προαστιακών τραίνων, το project προβλέπει την κατασκευή μιας ασφαλούς «αποβάθρας» πάνω από τις γραμμές, ώστε να να δημιουργηθούν εναλλακτικές διαδρομές. Το προτεινόμενο δίκτυο SkyCycle περιλαμβάνει πάνω από 220 χιλιόμετρα «ασφαλούς διαδρομής, χωρίς αυτοκίνητα», όπως σημειώνουν οι εμπνευστές του και πάνω 200 σημεία εισόδου.

Πίσω από το SkyCycle βρίσκονται οι Exterior Architecture, Foster + Partners και Space Syntax που υποστηρίζουν ότι έρευνες έχουν δείξει πως τέτοιου είδους συστήματα έχουν πολύ μικρότερο κόστος από την κατασκευή νέων δρόμων και τούνελ.





Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.