Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου 2014

Ψάχνουν 30.000 ύποπτα εμβάσματα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Βήμα-βήμα η κυβέρνηση επιδιώκει να αποκαλύψει τα κρυμμένα λεφτά στην Ελβετία και να εισπράξει προκαταβολικά μέρος των φόρων που θα επιβαρύνουν όσους θελήσουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ελβετίας αναμένεται να οριστικοποιηθεί το επόμενο διάστημα, εφόσον φυσικά ξεπεραστούν ορισμένα εμπόδια που υφίστανται. Ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης στο πρόσφατο ταξίδι του στην Ελβετία κατέβαλε σημαντικές προσπάθειες να ξεπεραστούν.

Την ίδια στιγμή στην Καραγεώργη Σερβίας έχουν στοιχεία ότι από τα 54.000 εμβάσματα, μέσω των οποίων «βγήκαν» στο εξωτερικό περίπου 20 δισ. ευρώ, 30.000 ελέγχονται ως ύποπτα.

Μάλιστα, το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών έχει προχωρήσει και ένα βήμα παρακάτω. Όσοι εντοπίστηκαν μέσω του συστήματος Taxis να μην έχουν δηλώσει στο παρελθόν τα ποσά που εμφανίζονται στα εμβάσματα περιελήφθησαν σε ένα άκρως «επιθετικό» πρόγραμμα ανάλυσης κινδύνου, το οποίο έβγαλε τους 2.000 πιο «επικίνδυνους» για φοροδιαφυγή πολίτες. Τα ονόματα των 2.000 πολιτών ήδη βρίσκονται στα αρμόδια ελεγκτικά κέντρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», αρκετοί από τους 2.000 φορολογουμένους ειδοποιήθηκαν να απολογηθούν και ορισμένοι έσπευσαν να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις, για να πληρώσουν τον επιπλέον φόρο που τους αναλογεί. Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.