Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Tην ενισχυτική διδασκαλία περιμένουν 47.000 μαθητές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το πρόγραμμα δεν έχει ξεκινήσει αν και οι γονείς κατέθεσαν αιτήσεις από τον Σεπτέμβριο.

Αν και τη φετινή χρονιά οι διεργασίες για την έναρξη της ενισχυτικής διδασκαλίας στα γυμνάσια ξεκίνησαν αρκετά νωρίς και οι γονείς κλήθηκαν αρχικά τον Ιούνιο να καταθέσουν αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα παρόλα αυτά και ενώ ο Ιανουάριος τελείωσε το πρόγραμμα δεν έχει ακόμα ξεκινήσει.

Να αναφέρουμε ότι εκτός από την αρχική πρόσκληση των γονέων με νέο δελτίο τύπου το Υπουργείο γνωστοποιούσε στους γονείς ότι όσοι δεν υπέβαλαν αίτηση τον Ιούνιο, μπορούσαν να υποβάλουν αίτηση έως και την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, μέσω των οικείων Γυμνασίων.

Το πρόγραμμα της ενισχυτικής διδασκαλίας λόγω του γεγονότος ότι αποτελεί καινοτόμα δράση χρηματοδοτείται μέσω του ΕΣΠΑ. Από σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας προκύπτει ότι ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός ανέρχεται στα 51.000.000 ευρώ ενώ για το 2013 οι εγκεκριμένες πιστώσεις ανέρχονταν σε 6.661.000 ευρώ.

Μετά από αρκετή καθυστέρηση εκδόθηκε το σχετικό ΦΕΚ για την οργάνωση της ενισχυτικής διδασκαλίας στις 25 Νοεμβρίου. Από τότε έχουν περάσει δύο μήνες και ακόμα δεν έχει δημοσιευτεί η πρόσκληση προς τους υποψήφιους εκπαιδευτικούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα της ενισχυτικής διδασκαλίας έχει μεγάλη ζήτηση καθώς λίγοι είναι οι γονείς που αποφασίζουν να στείλουν σε φροντιστήρια τα παιδιά τους στο γυμνάσιο. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι την περσινή χρονιά παρά το γεγονός ότι τα μαθήματα ξεκίνησαν τον Απρίλιο μόνο σε Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Ιωάννινα οι μαθητές ξεπέρασαν τους 10.000. Συνολικά το 2013 δημιουργήθηκαν 5.696 τμήματα και χιλιάδες μαθητές ωφελήθηκαν από το πρόγραμμα. Φέτος το ενδιαφέρον των μαθητών παραμένει υψηλός γεγονός που αποδεικνύεται από τις 47.000 αιτήσεις που έχουν κατατεθεί.

Εκτός από τους χιλιάδες μαθητές που περιμένουν την έναρξη του προγράμματος υπάρχουν και χιλιάδες άνεργοι εκπαιδευτικοί φιλόλογοι, μαθηματικοί και άλλες ειδικότητες που αναμένουν τη σχετική πρόσκληση για να καταθέσουν τις αιτήσεις τους. Όπως έγραψε το newsbeast.gr οι θέσεις που θα προσφέρει το πρόγραμμα ανέρχονται, μετά από κάποιες μειώσεις, σε 1.400 περίπου. Η σχετική πρόσκληση αναμένει την υπογραφή του Υπουργού Παιδείας προκειμένου να καταθέσουν τις αιτήσεις οι εκπαιδευτικοί και να ξεκινήσει το πρόγραμμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.