Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Πακιστάν: Διέταξαν ομαδικό βιασμό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι προεστοί ενός χωριού στο Πακιστάν έδωσαν εντολή να βιαστεί ομαδικά μία 40χρονη γυναίκα ως αντίποινα για τις πράξεις του αδερφού της.

Έξι άντρες ανέλαβαν να εκτελέσουν την απόφαση που πήρε το 40μελές «αυτόνομο δικαστήριο» του χωριού που αποτελείται από τους γεροντότερους και όρισε ότι η 40χρονη χήρα θα τιμωρηθεί ως αντίποινα της παράνομης σχέσης που διατηρούσε ο αδερφός της με μια συγχωριανή τους.

Η γυναίκα βρήκε το κουράγιο λίγες ημέρες μετά τον βιασμό της, να καταγγείλει στην αστυνομία το συμβάν παρά το φόβο νέων αντιποίνων. Η αστυνομία συνέλαβε έξι άνδρες και αναζητά άλλους τέσσερις. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο πατέρας και τα δύο αδέρφια της ερωμένης του αδερφού της 40χρονης.

Μια άλλη Πακιστανή, η Μουχταράν Μάι, έγινε παγκοσμίως γνωστή όταν αψήφησε τα κοινωνικά στερεότυπα της περιοχής της και αγωνίστηκε για να καταδικαστούν οι άνδρες που την βίασαν ομαδικά το 2002, κατ' εντολή ενός τέτοιου δικαστηρίου. Σήμερα, η Μάι έχει ιδρύσει ένα κέντρο αποκατάστασης για θύματα βιασμών στην περιοχή του Πουντζάμπ, περιοχή όπου συνέβη και αυτό το αποτρόπαιο περιστατικό.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.