Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Ο άνθρωπος που γύρισε από το… πουθενά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επέζησε τρώγοντας μύγες και φρούτα στη ζούγκλα της Αυστραλίας.

Ένας 40χρονος άντρας κατάφερε να επιβιώσει στη ζούγκλα της Αυστραλίας επί 28 ολόκληρες μέρες, όταν χάθηκαν τα ίχνη του και οι Αρχές δεν κατάφεραν να τον εντοπίσουν.

Η περιπέτεια του Stephen Currie είχε μόλις ξεκινήσει. Ο 40χρονος κρατήθηκε στη ζωή τρώγοντας πεταλίδες από τα ποταμάκια, φρούτα και μύγες καθώς περιπλανιόταν στα πιο απομονωμένα μέρη της χώρας, στην περιοχή βόρεια του Queensland.

Εντοπίστηκε τελικά από κατοίκους της περιοχής σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από την πόλη Chillagoe, αρκετές εβδομάδες μετά, αφότου η αστυνομία είχε χάσει κάθε ελπίδα ότι θα τον βρει ζωντανό.

Φορούσε μόνο ένα σορτσάκι, ήταν 15 κιλά ελαφρύτερος και δεν είχε καπέλο ή παπούτσια για προστασία.

Όπως είπε ο ίδιος στην Courier Mail, χαρακτηρίζοντας τον εαυτό του «μοναχικό», είχε ξεκινήσει με το τροχόσπιτό του το πρωί της 29ης Δεκεμβρίου και άρχισε να οδηγεί προς τη βιομηχανική περιοχή της πόλης.

Η εξαφάνισή του είχε μπερδέψει τις Αρχές, οι οποίες ξεκίνησαν εκτεταμένες χερσαίες έρευνες αλλά και από αέρος, στην τραχιά και δύσβατη ύπαιθρο του Queensland, ψάχνοντας ακόμη και σε ορυχεία και σπηλιές στη γύρω περιοχή.

Στις αρχές Ιανουαρίου οι έρευνες σταμάτησαν, καθώς πίστευαν ότι δεν υπήρχε πια ελπίδα να βρεθεί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η περιπέτειά του ξεκίνησε όταν πήγε για έναν περίπατο και έχασε τον προσανατολισμό του μέσα στη ζούγκλα.

Κοιμόταν σε ένα αυτοσχέδιο κρεβάτι από φλοιούς δέντρων που κατασκεύασε κοντά σε ένα ποτάμι, απ’ όπου έπινε νερό και μπορούσε να βρίσκει τροφή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.