Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Piercing: Οι κίνδυνοι για το στόμα!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι κίνδυνοι που συνδέονται με τη διάτρηση-piercing των ιστών του στόματος για την τοποθέτηση διαφόρων αντικειμένων κοσμημάτων είναι ο πόνος,το οίδημα,η φλεγμονή, η βλάβη των νεύρων, η θραύση δοντιών, η υπερβολική σιελόρρια,η πτώση των ούλων, η αλλοίωση της γεύσης,τα προβλήματα στην ομιλία, τη μάσηση ή στην κατάποση.η αλλοίωση των ιστών, η ανάπτυξη αλλεργικής αντίδρασης στο μέταλλο του αντικειμένου που τοποθετείται, η κατάποση ή η εισπνοή αυτών τον αντικειμένων-κοσμημάτων.

Στις φλεγμονές που σχετίζονται με αυτή τη διαδικασία περιλαμβάνεται και η Λουδοβίκειος κυνάγχη που μπορεί να απειλήσει και τη ζωή του ασθενή, η οποία χαρακτηρίζεται από ταχείας εξέλιξης φλεγμονή σε υπογνάθιους και υπογλώσσιους χώρους.

Μία άλλη πιθανή συνέπεια που συνδέεται με το piercing είναι η δημιουργία εγκεφαλικού αποστήματος που εκδηλώνεται με διάχυτο πιεστικό πονοκέφαλο,ναυτία,τάση για έμετο και ίλιγγο.

Στις δευτερογενείς επιπλοκές συνηθέστερη είναι η υφίζηση των ούλων, η απώλεια πρόσφυσης των στοματικών ιστών και η θραύση δοντιών.

Η σωστή ενημέρωση για πιθανές παρενέργειες πρέπει να αναφέρονται πάντα και να γίνεται συχνά σχολαστική εξέταση.



Πηγή: http://blog.nowdoctor.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.