Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Τα πιο περίεργα ρεκόρ του κόσμου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η τρέλα δεν πάει στα βουνά… κατά το γνωστό ρητό.

Όλοι γνωρίζουμε για τα ρεκόρ Γκίνες και μάλιστα οι πιο γνωστές κατηγορίες είναι αυτές του πιο μικροσκοπικού (ή του πιο ψηλού) ανθρώπου στον κόσμο, ή του μακροβιότερου ανθρώπου (άντρα ή γυναίκας) στον κόσμο.

Υπάρχουν ωστόσο μερικές πολύ… ιδιαίτερες κατηγορίες, που επιβεβαιώνουν το ρητό «η τρέλα δεν πάει στα βουνά, αλλά στους ανθρώπους».

Το Business Insider συγκέντρωσε, με αφορμή την ημέρα των Ρεκόρ Γκίνες, που ήταν η 16η Νοεμβρίου, μερικά από τα πιο περίεργα ρεκόρ που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια.

Ξεκινάμε...


- Στις 28 Ιουλίου του 2013, 1.213 άνθρωποι έκαναν μάσκα προσώπου επί 10 λεπτά στην Taipei.


- Η Chris «The Duchess» Walton έχει τα μακρύτερα νύχια του κόσμου. Τα μακραίνει για πάνω από 18 χρόνια (η φωτογραφία είναι από το 2011). Τα νύχια του αριστερού της χεριού ξεπερνούσαν τα 3 μέτρα, ενώ του δεξιού ήταν μερικά εκατοστά μικρότερα.


- Το Φεβρουάριο του 2013, 4.483 άνθρωποι έκαναν ταυτόχρονα επί επτά λεπτά «χούλα-χουπ» στο γήπεδο του πανεπιστημίου Thammasat στα προάστια της Μπανγκόκ.


- Ο Etibar Elchiyev είναι ο άνθρωπος με τα περισσότερα κουτάλια (50 τον αριθμό) στο σώμα του. Κέρδισε τον τίτλο το Δεκέμβρη του 2011 στη Γεωργία.


- Ο Κινέζος Jin Songhao κατάφερε να κρατήσει το σώμα του σε άμεση επαφή με το χιόνι για 46 λεπτά και 7 δευτερόλεπτα, τον Ιανουάριο του 2011.


- 52 σεφ έκαναν το Φεβρουάριο του 2013 ένα παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο τηγανητό ρύζι στην Κόστα Ρίκα. Έφαγαν 7.000 άνθρωποι από τα 1.360 κιλά της συνταγής!


- Στις 8 Αυγούστου του 2010 102 τολμηροί και καθόλου ντροπαλοί άντρες και γυναίκες, έθεσαν παγκόσμιο ρεκόρ ως «οι γυμνοί αναβάτες» σε θεματικό πάρκο διασκέδασης στην Αγγλία.


- Ο Pete Glazebrook κατάφερε να μεγαλώσει το βαρύτερο κρεμμύδι στον κόσμο το Σεπτέμβριο του 2011. Ζύγιζε 7,7 κιλά.


- Ο She Ping κάλυψε το σώμα του με 331.000 μέλισσες τον Απρίλιο του 2012.


- Τον Ιούνιο του 2010 δρομείς ντυμένοι με φουσκωτές στολές Σουμό κατέκλυσαν το πάρκο Battersea στο Λονδίνο.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.