Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Καναδός δοκιμάζει double front-flip και τσακίζεται

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Παρότι δεν το είχε δοκιμάσει ποτέ, υπέκυψε στον αυθορμητισμό του.

Ήταν η πρώτη προσπάθεια παγκοσμίως για διπλό εμπρόσθιο flip, αλλά απέτυχε. Και όπως συχνά συμβαίνει στο τέλος ριψοκίνδυνων αδοκίμαστων τρικ, τέλειωσε με τραυματισμό του αναβάτη.

Τολμηρό «πειραματόζωο» ήταν ο Bruce Cook από την Kelowna του Καναδά που αποφάσισε παρορμητικά να δοκιμάσει το νέο «κόλπο» στο Nitro Circus κατά την πρώτη του εμφάνιση στον Καναδά, στην πόλη Χάμιλτον του Οντάριο. Ο Cook είναι ο πρώτος Καναδός που έχει συμμετάσχει στα X-Games, όπου το 2012 κατατάχθηκε 7ος.

Όμως ο Καναδός προσγειώθηκε λίγο πριν ολοκληρώσει τη δεύτερη περιστροφή, μόνον στον πίσω τροχό. Προσγειώθηκε άτσαλα στη ράμπα και καθώς τραυματίστηκε στην πλάτη, μεταφέρθηκε επειγόντως στο νοσοκομείο.

Επί τρεις ώρες πάλαιψαν οι γιατροί στο χειρουργείο να τον σώσουν από την παράλυση. Ο νωτιαίος του μυελός δεν έχει κοπεί, όμως έχει τραυματιστεί άσχημα. Τώρα ο παρορμητικός Καναδός ελπίζει ότι θα ξαναπερπατήσει, αν και έχει πολύ μακρύ δρόμο μπροστά του.

Δήλωσε ο ίδιος στο Τwitter: «Και πάλι πολλά ευχαριστώ για την υποστήριξη και τα θετικά μηνύματα. Η μαμά και ο μπαμπάς μου είναι εδώ μαζί και κάνουν τα πάντα για να διατηρήσω ψηλά το ηθικό μου».

Όπως δήλωσε στο αθλητικό κανάλι ESPN κάποια στιγμή αργότερα, ο Cook είχε μεν κάνει πολλά δοκιμαστικά άλματα πάνω σε αφρώδες στρώμα, αλλά ποτέ κάτι τόσο δύσκολο όσο ένα διπλό πρόσθιο flip --για την ακρίβεια, ούτε μονό flip δεν είχε δοκιμάσει έξω από το στρώμα πριν το αυθόρμητο άλμα του…














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.