Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Τα μυστικά της επιτυχίας ξεκινώντας δίαιτα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Χρήσιμες συμβουλές για να χάσετε σωστά και εύκολα βάρος.

Η προσπάθεια για να χάσουμε βάρος έχει και αυτή τα μυστικά της. Ας δούμε λοιπόν μερικές χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να χάσετε σωστά και εύκολα βάρος και να μην επαναλάβετε λάθη του παρελθόντος ή να μην τα κάνετε, αν είναι η πρώτη φορά που ξεκινάτε δίαιτα.

1. Η δίαιτα είναι θέμα δικό σας και μόνο

Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες. Η δίαιτα που μπορεί να έκανε κάποιος γνωστός σας να χάσει βάρος, μπορεί εσάς να σας κρατήσει στα ίδια κιλά ή ακόμη και να σας παχύνει. Αυτό που πρέπει να παίρνετε υπόψη σας είναι τις ανάγκες του σώματός σας. Η σωστή δίαιτα πρέπει να σχεδιάζεται και να προσαρμόζεται στα μέτρα του καθενός μας, από ειδικό, που θα μας φτιάξει ένα διαιτολόγιο προσαρμοσμένο στις συνήθειες μας, τον τρόπο ζωής μας, τις προτιμήσεις και επιθυμίες μας.

2. Θέστε ως στόχο το κιλό την εβδομάδα

Να έχετε στο μυαλό σας από την αρχή ότι για να δείτε πραγματικό αποτέλεσμα θα πρέπει να χάνετε λίπος. Και αυτό δεν γίνεται με απότομες απώλειες αλλά με απώλεια μάξιμουμ ένα κιλό την εβδομάδα. Ότι παραπάνω και γρήγορα, σημαίνει απώλεια υγρών και μυϊκής μάζας, που θα σας καταπονήσουν και θα σας μπλοκάρουν πολύ σύντομα.

3. Αυξήστε τα εξερχόμενα και μειώστε τα εισερχόμενα

Και μιλώντας για εισερχόμενα μιλάμε για αυτά που τρώμε και εξερχόμενα για αυτά που καίμε. Άρα ο σωστός συνδυασμός είναι μείωση του φαγητού, με βάση πάντα τις ανάγκες μας, και αύξησης της καθημερινής μας σωματικής δραστηριότητας.

4. Όχι ζύγισμα κάθε ημέρα

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο λάθος από το καθημερινό ζύγισμα, Μην ανεβαίνετε συνέχεια στη ζυγαριά. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να αγχωθείτε και να απογοητευθείτε. Το βάρος σας μπορεί να παρουσιάσει διακυμάνσεις, που οφείλονται στον έμμηνο κύκλο στις γυναίκες ή ακόμα και στην κατανάλωση υγρών και αλατιού που κάνατε τη συγκεκριμένη μέρα. Μια φορά την εβδομάδα είναι ό,τι καλύτερο, για να κρατάτε τον έλεγχο. Μην ξεχνάτε ακόμα, ότι καλύτερος εκτιμητής για το πώς πηγαίνει η δίαιτα είναι τα ίδια σας τα ρούχα. Από το πώς σας εφαρμόζουν θα καταλάβετε αν έχετε χάσει ή έστω, έχετε ξεφουσκώσει.

5. Μείνετε προγραμματισμένοι

Μην παραλείπετε γεύματα για να χάσετε πιο εύκολα βάρος, γιατί αυτό μπορεί να κουράσει γρήγορα το μεταβολισμό σας και να κολλήσετε. Επίσης, μετά από μια παρεκτροπή μην απογοητεύεστε. Αλλά την επόμενη ημέρα μαζευτείτε λίγο με μια σαλάτα ως κυρίως γεύμα και συνεχίστε το πρόγραμμά σας.

6. Συνεχίστε τη ζωή σας

Το ότι προσπαθείτε να χάσετε βάρος δεν σημαίνει ότι κλείνεστε στο σπίτι και αποφεύγεται κάθε κοινωνική εκδήλωση. Δεν είναι απαραίτητο να μην βγαίνετε, αλλά να ξέρετε πώς θα λειτουργήσετε σε μια τέτοια περίσταση. Προς την κατεύθυνση αυτή σε μια έξοδο για φαγητό ξεκινήστε με μια σαλάτα. Μετά μπορείτε να συνεχίσετε με κρέας ή ψάρι ψητό ή έστω μαγειρευτό, χωρίς σάλτσες, με μια ελαφριά γαρνιτούρα, όπως ρύζι ή πατάτες φούρνου. Πιείτε μέχρι δύο ποτηράκια κρασί και την επόμενη μέρα φροντίστε να φάτε κάτι πιο ελαφρύ, κατά προτίμηση σαλάτα με λίγη πρωτεΐνη – κοτόπουλο, ψάρι, τόνο - χωρίς να… νηστέψετε για τιμωρία.

7. Πίνετε νερό

Το νερό χρειάζεται γιατί βοηθάει να καθαρίσει ο οργανισμός από τις τοξίνες και να μην εμφανίσετε δυσκοιλιότητα. Πίνετε όσο πιο πολύ μπορείτε. Τα 8 ποτήρια την ημέρα είναι ένας καλός αριθμός. Γενικά αυξήστε τα υγρά.


Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.