Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Στέλλα Μακάρτνεϊ: Φωτό με ελληνικά γλυπτά άναψε φωτιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μια φωτογραφία από τα ελληνικά γλυπτά του Βρετανικού Μουσείου που ανέβασε η διάσημη σχεδιάστρια μόδας Στέλλα Μακάρτνεϊ στο Instagram έγινε η αιτία μιας ιντερνετικής αψιμαχίας.

Η κόρη του Πολ Μακάρτνεϊ, που αγαπά πολύ την Ελλάδα, ανέβασε τη φωτογραφία μετά από επίσκεψή της στο βρετανικό μουσείο και έγραψε ως λεζάντα το εξής: «Το βρετανικό μουσείο είναι το καλύτερο. Εχω πάθει εμμονή με αυτό το ανάγλυφο».



Πάνω από 5.000 χρήστες δήλωσαν ότι τους αρέσει η φωτογραφία, ενώ εκατοντάδες ήταν τα σχόλια για την επιστροφή των γλυπτών που αναρτήθηκαν πολύ γρήγορα κάτω από τη φωτογραφία. Φαίνεται πως ανάμεσα στους 500.000 ακολούθους της γνωστής σχεδιάστριας στη διαδικτυακή πλατφόρμα του Ιnstagarm, υπάρχουν και πολλοί Ελληνες που έσπευσαν να εκφράσουν το αίτημά τους για την επιστροφή των γλυπτών στην Ελλάδα.

«Πρόκειται για ελληνική περιουσία. Φέρτε τα πίσω», «Θα ήθελα να δω μια σχεδιάστρια μόδας σαν τη Στέλλα Μακάρτνεϊ να υποστηρίζει την επιστροφή των μαρμάρων όπως κάνουν και άλλοι διάσημοι», «Η Ελλάδα είναι παντού. Σ' ευχαριστούμε, Στέλλα» έγραφαν οι Ελληνες χρήστες που ακολουθούν τη σχεδιάστρια στο instagram. Πολύ σύντομα κάποιοι άλλοι έκαναν κριτική στους Ελληνες θαυμαστές της σχεδιάστριας που χρησιμοποίησαν τον λογαριασμό της στο Instagram για να εκφράσουν το παράπονό τους.

«Δεν νομίζω ότι είναι στην ευχέρεια της Στέλλα Μακάρτνεϊ αν θα επιστραφούν ή όχι! Κάντε τα παράπονά σας στο Βρετανικό μουσείο!». «Εχουμε 2014, για όνομα του Θεού. Δεν υπάρχει πια Οθωμανική Αυτοκρατορία», σχολίασε κάποιος για να πάρει την απάντηση από μια Ελληνίδα: «Θα σας παρακαλούσα πολύ ευγενικά να μην κρίνετε τόσο εύκολα τους Ελληνες χωρίς να γνωρίζετε Ιστορία και μάλιστα για ένα θέμα με τεράστιο διπλωματικό υπόβαθρο».

Η Μακάρτνεϊ, μια πολύ αγαπητή στην Ελλάδα σχεδιάστρια μόδας που έχει πολλές φορές εκφράσει τον θαυμασμό της για τη χώρα μας, βραβεύτηκε το 2012 για το συνολικό της έργο στη βιομηχανία της μόδας από τη βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.