Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Φτωχός ένας στους τρεις Αμερικανούς για τουλάχιστον 2 μήνες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα στοιχεία αφορούν την περίοδο της οικονομικής ύφεση των τριών προηγούμενων ετών.

Σχεδόν ένας Αμερικανός στους τρεις περιήλθε σε κατάσταση φτώχειας για τουλάχιστον δύο μήνες κατά την διάρκεια της οικονομικής ύφεσης των τριών προηγούμενων ετών, σύμφωνα με μια μελέτη της ομοσπονδιακής υπηρεσίας απογραφής των ΗΠΑ (US Census Bureau).

Σύμφωνα με αυτή την έρευνα, το 31,6% των Αμερικανών περιέπεσε σε κατάσταση φτώχειας για τουλάχιστον δύο μήνες από το 2009 ως το 2011, ήτοι 4,5% περισσότεροι από ό,τι την περίοδο από το 2005 ως το 2007.

«Όταν ο κόσμος κοιτάει τις στατιστικές για τη φτώχεια, νομίζει ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι φτωχοί καθ' όλη την περίοδο» που εξετάζεται, επισήμανε η Άσλεϊ Έντουαρντς, αναλύτρια της ομοσπονδιακής υπηρεσίας απογραφής των ΗΠΑ. Όμως «αυτή η μελέτη μας επιτρέπει να δούμε πώς οι άνθρωποι περιέρχονται στη φτώχεια ή εξέρχονται από αυτήν», πρόσθεσε η ίδια.

Κατά την διάρκεια της ύφεσης, οι Αμερικανοί περιήλθαν σε κατάσταση ένδειας για μια περίοδο η οποία κατά μέσον όρο ανήλθε σε 6,6 μήνες, από 5,7 μήνες κατά μ.ό. την προηγούμενη περίοδο.

Στην έναρξη της περιόδου αυτής (Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2009) συνολικά 37,6 εκατ. Αμερικανοί βίωσαν τη φτώχεια, αλλά ακολούθως πολλοί κατάφεραν να βγουν από αυτή: 12,6 εκατ. Αμερικανοί, δηλαδή το 35,4%, που ήταν φτωχοί το 2009 δεν ήταν πλέον το 2011. Αντιθέτως, το 26,4% παρέμεινε σε κατάσταση ένδειας για σχεδόν τρία χρόνια (34 μήνες).

Αντιστρόφως, άλλοι Αμερικανοί περιήλθαν σε κατάσταση ένδειας κατά την διάρκεια της κρίσης. Περίπου 13,5 εκατ. πρόσωπα, ή το 5,4% του πληθυσμού των ΗΠΑ, που δεν ήταν φτωχοί το 2009 είχαν περιπέσει πλέον στη φτώχεια το 2011.

Κατά την διάρκεια της ιδίας περιόδου, ένα 44% των Αμερικανών κατάφερε να βγει από τη φτώχεια μέσα σε 4 μήνες, όμως για το 15,2% των Αμερικανών η κατάσταση της ένδειας που βίωσε διήρκεσε για πάνω από έναν χρόνο.

Η μέση διάρκεια της ένδειας για τους ηλικιωμένους Αμερικανούς (πάνω από τα 65 έτη ηλικίας) έφτασε τους 8,3 μήνες, δηλαδή ήταν πιο παρατεταμένη από εκείνη των παιδιών και των ενεργών ενηλίκων. Η μέση διάρκεια της φτώχειας υπήρξε επίσης πιο παρατεταμένη για τις ανύπαντρες μητέρες (8,4 μήνες) από ό,τι για τα νοικοκυριά ζευγαριών που είναι παντρεμένα (5,6 μήνες). Οι Ισπανόφωνοι κινδυνεύουν περισσότερο από τη φτώχεια σε σύγκριση με τους Αφροαμερικανούς, αλλά έχουν επίσης περισσότερες πιθανότητες να βγουν ταχύτερα από αυτή, με μια μέση διάρκεια πιο βραχυχρόνια (6,5 μήνες) σε σύγκριση με τους Αφροαμερικανούς (8,5 μήνες).

Η αμερικανική ομοσπονδιακή υπηρεσία απογραφής υπολογίζει την ένδεια μόνον με βάση τα εισοδήματα, χωρίς να συνυπολογίζει διάφορα βοηθήματα από την κυβέρνηση, όπως κυρίως τα κουπόνια για τρόφιμα. Το όριο της φτώχειας το 2011 για ένα νοικοκυριό με τέσσερα μέλη ήταν ένα εισόδημα ύψους 23.021 δολαρίων ή τα 11.484 δολάρια για ένα και μόνο πρόσωπο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.