Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Έλεγχοι σε επιχειρήσεις που έλαβαν φορολογικό πιστοποιητικό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ποιες εταιρίες αφορά.

Οδηγίες για την αξιολόγηση και τον καταλογισμό των φόρων που προκύπτουν σε επιχειρήσεις στις οποίες χορηγήθηκαν φορολογικά πιστοποιητικά από τις ελεγκτικές εταιρείες έδωσε στις εφορίες το υπουργείο Οικονομικών.

Οι προϊστάμενοι των ελεγκτικών υπηρεσιών θα προβούν αξιολόγηση και προσωρινό έλεγχο των υποθέσεων για τις οποίες έχει εκδοθεί Έκθεση Φορολογικής Συμμόρφωσης χωρίς επιφύλαξη και δεν έχουν υπαχθεί στο δείγμα ελέγχου, για τις οποίες έχει υποβληθεί Έκθεση Φορολογικής Συμμόρφωσης με θέματα έμφασης ή επιφύλαξης ή επιφύλαξης και έμφασης και εφόσον αυτές δεν έχουν συμπεριληφθεί στο δείγμα , αλλά και υποθέσεις για τις οποίες έχει εκδοθεί Έκθεση Φορολογικής Συμμόρφωσης χωρίς επιφύλαξη, αλλά υπάρχουν δελτία πληροφοριών από άλλες ελεγκτικές υπηρεσίες.

Ο έλεγχος αφορά σε επιχειρήσεις των οποίων η διαχειριστική περίοδος έληξε από την 1η Απριλίου 2012 έως και την 31 Οκτωβρίου 2012.

Για τις υποθέσεις που οι υπόχρεες επιχειρήσεις αρνήθηκαν τον έλεγχο φορολογικής συμμόρφωσης, οι προϊστάμενοι των ελεγκτικών υπηρεσιών καλούνται σύμφωνα με την εγκύκλιο, να επιβάλλουν τα προβλεπόμενα πρόστιμα και να εκδώσουν κατά προτεραιότητα εντολή τακτικού ελέγχου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.