Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Παιδιά θύματα της κρίσης και στη Βρετανία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μεγάλη αύξηση στα κρούσματα κακοποίησης ή παραμέλησης.

Ένα στα είκοσι παιδιά σε ορισμένες περιοχές της Μεγάλης Βρετανίας βρίσκονται στο επίκεντρο έρευνας ως πιθανό θύμα κακοποίησης ή παραμέλησης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του βρετανικού δικτύου Sky News.

Την περίοδο 2012-2013, οι αρμόδιες αρχές έκαναν 127.060 έρευνες για παιδιά που θεωρήθηκε πως βρίσκονταν σε κίνδυνο, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Πρόκειται, σε αναλογία, για ένα στα 100 άτομα στο συνολικό πληθυσμό της χώρας κάτω των 18 ετών και αντιπροσωπεύει αύξηση 42,3% των περιστατικών από την περίοδο 2009-2010.

Σε κάποιες περιοχές, οι αριθμοί είναι πολύ υψηλότεροι, στο Blackpool φτάνει το 4,5% των παιδιών, στο Doncaster το 2,6% και στο Peterborough το 2,1%.

Οι ειδικοί επισημαίνουν και την επίπτωση της κρίσης στην αντιμετώπιση των παιδιών.

Μεταξύ των παιδιών- θυμάτων είναι ο 4χρονος Daniel Pelka που αφέθηκε να λιμοκτονήσει, βασανιζόταν και χτυπήθηκε μέχρι θανάτου από τη μητέρα του και τον πατριό του.

Ο Ray Jones, καθηγητής κοινωνικής εργασίας στο Kingston University, είπε στο Sky News πως η οικονομική πίεση συνδέεται με την κακοποίηση και την παραμέληση.

«Νομίζω πως γνωρίζουμε τους κινδύνους καλύτερα από ό,τι στο παρελθόν και είμαστε πιο αποφασισμένοι να δράσουμε, αλλά πιστεύω πως υπάρχουν οικογένειες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες σήμερα ενώ δεν τις είχαν παλαιότερα λόγω της ύφεσης και της φτώχειας.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Jones, οι κοινωνικές υπηρεσίες δίνουν αγώνα για να αντεπεξέλθουν.

«Έχουμε σύστημα προστασίας παιδιού και σύστημα πρόνοιας και η δουλειά τους αυξάνεται χρόνο με το χρόνο, εδώ και μία 5ετία. Ανησυχώ γι' αυτό γιατί είμαστε σε ένα σημείο καμπής με τις περικοπές δαπανών», τόνισε.

Στο Blackpool ο αριθμός των υπό διερεύνηση υποθέσεων είναι τετραπλάσιος από τον εθνικό μέσο όρο.

Ο δικηγόρος Richard Scorer που ειδικεύεται σε υποθέσεις κακοποίησης παιδιών προειδοποίησε πως πολλές υποθέσεις δεν λαμβάνουν την απαραίτητη προσοχή από τις κοινωνικές υπηρεσίες.

«Υποθέσεις χρόνιας παραμέλησης και σωματικής και ψυχολογικής κακοποίησης πολλές φορές μένουν στην αφάνεια», τονίζει.

Οι ρεπόρτερ του Sky News συνάντησαν πολλές έφηβες στο Blackpool που έχουν φύγει από τα σπίτια τους και αρνούνται να γυρίσουν.

Η 17χρονη Emma είπε πως ζει στο δρόμο από τα 15 της και πως «έχει τους λόγους της που δεν γυρνά στο σπίτι».

Η 18χρονη Julie είπε πως άρχισε να κοιμάται στο δρόμο μετά από ένα τσακωμό με την αλκοολική μητέρα της, όταν ήταν 17 χρονών. Υποστήριξε πως καπνίζει από τα 7 της, πίνει από 11 και καπνίζει κρακ από τα 13, ενώ βιάστηκε από έναν άνδρα που έκανε το φίλο της και προθυμοποιήθηκε να τη φιλοξενήσει για ένα βράδυ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.