Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Νέος ομαδικός βιασμός στην Ινδία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θύμα μία 51χρονη από τη Δανία.

Μία τουρίστρια 51 ετών από τη Δανία έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού και ληστείας στην πρωτεύουσα της Ινδίας, σύμφωνα με αξιωματούχους και σημερινά δημοσιεύματα.

Η γυναίκα δέχτηκε επίθεση υπό την απειλή μαχαιριού από οκτώ άνδρες χθες το απόγευμα όταν έχασε τον δρόμο για το ξενοδοχείο όπου διέμενε στη συνοικία Παχαργκάντζ στο κεντρικό Νέο Δελχί.

«Είπε ότι ζήτησε πληροφορίες για το πώς θα επιστρέψει στο ξενοδοχείο της όταν την πλησίασαν οι άνδρες και την οδήγησαν σε απομονωμένο μέρος όπου και της επιτέθηκαν», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της ινδικής πρωτεύουσας Ρατζάν Μπαγκάτ.

Οι δράστες της έκλεψαν επίσης ένα iPad και χρήματα.

Η γυναίκα, η οποία επέστρεψε στη χώρα της σήμερα το πρωί, αρνήθηκε να υποβληθεί σε ιατρική εξέταση, είπε ο Μπαγκάτ.

Η αστυνομία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εναντίον 15 ανδρών από την περιοχή, οι οποίοι κρατούνται και ανακρίνονται, μετέδωσε το δίκτυο NDTV, ενώ ενημερώθηκε και η πρεσβεία της Δανίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Times of India, το θύμα βρισκόταν στην Ινδία εδώ και μία εβδομάδα και χθες είχε μεταβεί στο Νέο Δελχί από την πόλη Άγκρα.

Η επίθεση σημειώθηκε λίγες ημέρες μετά την καταγγελία μίας τουρίστριας από την Πολωνία πως έπεσε θύμα βιασμού στην ινδική πρωτεύουσα από οδηγό ταξί ενώ κινούνταν στην πόλη με τη 2χρονη κόρη της.

Τα κρούσματα σεξουαλικής βίας έχουν βρεθεί στο επίκεντρο δημόσιας συζήτησης στην Ινδία μετά τον ομαδικό βιασμό που επέφερε και τον θάνατο της 23χρονης φοιτήτριας μέσα σε λεωφορείο στο Νέο Δελχί τον Δεκέμβριο του 2012.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.