Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Παροχές 700 εκατ. ευρώ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένα πακέτο παροχών της τάξης των 700 εκατ. ευρώ θα έχει στη διάθεσή της η κυβέρνηση ενόψει των ευρωεκλογών, αξιοποιώντας τις καλύτερες δημοσιονομικές επιδόσεις του 2013.

Με βάση τα ταμειακά στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού, το οικονομικό επιτελείο εκτιμά ότι το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 όπως υπολογίζεται από την τρόικα και το Μνημόνιο, θα προσεγγίσει τελικά το 1 δισ. ευρώ αντί των 812 εκατ. ευρώ που προέβλεπε πριν από λίγους μήνες.

Σύμφωνα με το μνημόνιο, έχει τη δυνατότητα να διανείμει την μορφή κοινωνικού μερίσματος το 70% αυτού του ποσού, περί τα 700 εκατ. ευρώ και όπως έλεγε χθες υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονμικών, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να το κάνει αμέσως μόλις τα στοιχεία επικυρωθούν από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat). Αυτό είναι προγραμματισμένο να γίνει στις 23 Απριλίου, ένα μήνα πριν από τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου.

Πάντως, θα πρέπει πριν από αυτό να πείσει την τρόικα, η οποία θα ήθελε ένα μέρος τουλάχιστον αυτού του υπερβάλλοντος πρωτογενούς πλεονάσματος να μη διανεμηθεί και να διατηρηθεί ως μαξιλάρι ασφαλείας για την επίτευξη των δύσκολων δημοσιονομικών στόχων του 2014. Φέτος ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα έχει τεθεί στο 1,5% του ΑΕΠ. Επίσης, ή τρόικα δεν θέλει οι παροχές που θα δοθούν να είναι μόνιμου χαρακτήρα.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.