Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

«ΠΟΙΑ ΕΛΛΑΔΑ;»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ποιά Ελλάδα θέλουμε; Τι έφταιξε και φτάσαμε ως εδώ; Υπάρχει ελπίδα; Υπάρχει άλλος δρόμος; Απαντήσεις στα ερωτήματα που απασχολούν σήμερα την ελληνική κοινωνία, αλλά και ουσιαστικές προτάσεις για την επόμενη μέρα φιλοδοξεί να δώσει το ΑΠΘ με το επιστημονικό συμπόσιο «Ποιά Ελλάδα;», που διοργανώνει στις 13 και 14 Φεβρουαρίου, στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Στόχος του Συμποσίου είναι η αποτύπωση της υπάρχουσας κατάστασης σε μια σειρά από ευαίσθητους τομείς της χώρας, η ανάδειξη των αιτίων που οδήγησαν στη σημερινή κρίση και η διατύπωση συγκεκριμένων προτάσεων και κατευθύνσεων για την έξοδο από αυτήν.



Καθηγητές του ιδρύματος, καταξιωμένοι Έλληνες επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και θεσμικοί παράγοντες θα παρουσιάσουν τις εισηγήσεις τους στις τέσσερις μεγάλες ενότητες του Συμποσίου, που καλύπτουν τα θέματα της Ανάπτυξης, της Διακυβέρνησης, της Κοινωνίας και του Περιβάλλοντος. Στη διάρκεια του Συμποσίου εκπρόσωποι της κοινωνίας και τους επιχειρηματικού κόσμου θα παρουσιάσουν καλές πρακτικές σε κάθε ενότητα, ενώ η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με στρογγυλό τραπέζι υπό το συντονισμό του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου, στο οποίο θα γίνει ο απολογισμός του Συμποσίου η σύνθεση των τελικών προτάσεων.

Η εκδήλωση ταυτόχρονα αναδεικνύει μια άλλη πλευρά ενός μεγάλου Πανεπιστημίου, που αναφέρεται στην ικανότητά του να διατυπώνει τεκμηριωμένο επιστημονικό λόγο και να συμβάλλει στην επίλυση μεγάλων κοινωνικών προβλημάτων, αξιοποιώντας το ανθρώπινο δυναμικό και τον επιστημονικό του πλούτο.

Η πραγματοποίηση του συμποσίου «Ποιά Ελλάδα;» στους χώρους του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης έχει έναν επιπλέον συμβολικό χαρακτήρα, σηματοδοτώντας τη βούληση του ιδρύματος για εξωστρέφεια και σύνδεση με την πόλη και αναδεικνύοντας το δήμο σε ουσιώδη γέφυρα μεταξύ πανεπιστημίου και κοινωνίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.