Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Gadget ελέγχει τα συστατικά κάθε τροφής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανιχνεύει τις θερμίδες και τα θρεπτικά στοιχεία.

Ένα gadget έρχεται να μαρτυρήσει με κάθε λεπτομέρεια τα συστατικά που υπάρχουν σε μια τροφή, πριν την αγοράσουμε. Χρήσιμο μεν, ελαφρώς τρομακτικό δε, αφού αν ξέραμε τι τρώμε, πιθανώς και να το ρίχναμε στην ασκητική δίαιτα.

Το TellSpec Food Scanner φτιάχτηκε κυρίως για τους αλλεργικούς που πρέπει να ελέγχουν τα συστατικά μιας τροφής πριν την καταναλώσουν, αλλά τελικά αποδεικνύεται χρήσιμο σε όσους ενδιαφέρονται για την υγεία τους.

Θυμίζοντας gadget βγαλμένο από το «Star Wars», το scanner της TellSpec ρίχνει μια ακτίνα λέιζερ στην τροφή που σας ενδιαφέρει και μέσω μιας CSI διαδικασίας ανιχνεύει τα συστατικά για βλαβερά χημικά, συντηρητικά και αλλεργιογόνες ουσίες. Φυσικά, ενημερώνει για τις θερμίδες που διαθέτει η τροφή, αλλά και για τα θρεπτικά στοιχεία.

Όλες αυτές οι πληροφορίες στέλνονται στους servers της TellSpec στο cloud και από εκεί έρχονται μέσω e-mail στο κινητό του χρήστη.

Το Food Scanner χρηματοδοτήθηκε μέσω της crowdfunding πλατφόρμας Indiegogo και θα είναι διαθέσιμο προς πώληση από τον Αύγουστο του 2014. Πάντως, προπαραγγελίες γίνονται δεκτές από σήμερα. Κοστίζει 235 ευρώ, ενώ η συνδρομή στην υπηρεσία της TellSpec κοστίζει 6 ευρώ τον μήνα ή 51 ευρώ το χρόνο.













Πηγή: http://www.thegang.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.