Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Ο Άγιος Βασίλης σας χρειάζεται!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σώστε τον στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.

Το πρόγραμμα των φετινών χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας είναι βασισμένο στην φιλοσοφία του Μουσείου Φύση- Περιβάλλον- Πολιτισμός και εστιάζει στο επίκαιρο περιβαλλοντικό θέμα της τήξης των πάγων για να στείλει το μήνυμα ότι η κλιματική αλλαγή μας αφορά όλους.

«Οι πάγοι λιώνουν…».

Για να σωθεί ο Άι Βασίλης που έχει αποκλειστεί στον Β. Πόλο και να μοιράσει τα δώρα του, το Μουσείο μεταμορφώνεται μαγικά σε χώρο όπου η μουσική, το θέαμα, οι δράσεις αλληλοσυμπληρώνονται με στόχο την χαρά, την γνώση, το παιχνίδι, την δημιουργική και ποιοτική ψυχαγωγία.

Στο Αίθριο του Κέντρου Γαία, σ’ ένα εντυπωσιακό αρκτικό τοπίο, ο Αϊ Βασίλης περιμένει τα παιδιά και όλη την οικογένεια να διασκεδάσουν, να μάθουν τον τρόπο που ο καθένας μας μπορεί να συμβάλει στην διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος και να καθησυχάσουν τον Αϊ Βασίλη, πριν το ταξίδι του!

Και αυτό είναι μόνο η αρχή!

Στους χώρους του Μουσείου θα υπάρχουν «Το εργαστήρι του Αϊ Βασίλη», «Η κουζίνα του Αϊ Βασίλη», «Ο παιδότοπος του Αϊ Βασίλη», με προγράμματα που θα απασχολήσουν δημιουργικά τα παιδιά.

Δύο εκθέσεις φωτογραφίας δίνουν μοναδική ευκαιρία στους επισκέπτες για ένα «ICE-Landing» στην Ισλανδία των πάγων, φωτογραφημένη από τον αέρα. Και μετά «Green Project: Πράσινο οδοιπορικό σε τρεις ηπείρους» με τοπία από την Ασία , την Αφρική και την Ευρώπη.

Στο Art Bazaar, στο πωλητήριο του Μουσείου, έργα τέχνης Ελλήνων καλλιτεχνών δίνουν ιδέες για να χαρίσετε ιδιαίτερα δώρα σε τιμές προσφοράς στους αγαπημένους σας.

Από το μεγάλο εορταστικό πρόγραμμα «Σώστε τον Αϊ Βασίλη» δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι γευστικές εμπειρίες. Στους Αμμωνίτες του Κέντρου Γαία τους επισκέπτες περιμένουν απολαυστικά γεύματα και λιχουδιές από το Δειπνοσοφιστήριο.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο Αϊ Βασίλης στον Βόρειο Πόλο *

Στο εντυπωσιακό αρκτικό τοπίο ο Αϊ Βασίλης μιλάει με τα παιδιά, τους μαθαίνει για τα ζώα που ζούνε στους Πόλους, την κλιματική αλλαγή, την τήξη των πάγων (Αίθριο Κέντρου ΓΑΙΑ)

Προβολές

Στις γιγαντοοθόνες το «Frozen Planet» του BBC χορηγία του ΣΚΑΪ (Aίθριο Κέντρου ΓΑΙΑ)

Σταθμός Ενημέρωσης

Πληροφορίες για την συμβολή μας στην μείωση της κλιματικής αλλαγής και την διατήρηση του φυσικού μας περιβάλλοντος (Αίθριο Κέντρου ΓΑΙΑ)

Οι άνθρωποι που γύρισαν από τους Πάγους

Τρεις άνθρωποι που έχουν επισκεφθεί τον Αρκτικό Κύκλο, την Ανταρκτική και τον Βόρειο Πόλο θα μιλήσουν για την εμπειρία τους.

Κυριακές 15, 22, 29 Δεκεμβρίου και 5, 12 Ιανουαρίου στις 12.00 (Αίθριο Κέντρου ΓΑΙΑ)

Το εργαστήρι του Αϊ Βασίλη *

Κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά. Ελάτε να φτιάξουμε τάρανδους, πιγκουίνους, θαλάσσιους ελέφαντες. Για παιδιά από 5 ετών ( Αίθουσα Κύκλος – ΓΑΙΑ)

Η κουζίνα του Αϊ Βασίλη *

Η γιορτή των γλυκών στην κουζίνα του Αϊ Βασίλη φτιάχνοντας σουβλάκια από marshmallows, μπισκοτάκια, κεϊκάκια, γλυκιές χριστουγεννιάτικες μπαλίτσες. Για παιδιά από 5 ετών (Αίθουσα Museum Cafe – ΜΓΦΙ)

Ο παιδότοπος του Αϊ Βασίλη *

Μεγάλο χιονισμένο φουσκωτό ιγκλού για ατέλειωτο παιχνίδι. Τhe Snowie Puppet : Μικρό κουκλοθέατρο με ιστοριούλες . Save santa : Θεατρικό παιχνίδι

Για παιδιά 2 – 4 ετών, παρουσία γονέων (Αίθουσα Εξερευνητές – ΜΓΦΙ)

Εκθέσεις Φωτογραφίας

α) «ICE-landing». Η Ισλανδία όπως δεν την έχετε ξαναδεί. Μοναδική έκθεση με αεροφωτογραφίες του Σταύρου Χαρισόπουλου (Αίθουσα Natura – ΓΑΙΑ)

Β) «Green Project: Πράσινο οδοιπορικό σε τρεις ηπείρους». Φωτογραφίες της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης Green Project από τα οδοιπορικά τους σε Ασία, Αφρική, Ευρώπη (Μπαλκόνι Αίθριου – ΓΑΙΑ)

Art Bazaar

Έργα τέχνης, αντικείμενα , Christmas Bazaar (Πωλητήριο – ΓΑΙΑ)

Γευστικές εμπειρίες και απολαύσεις

Γεύματα και λιχουδιές από το Δειπνοσοφιστήριο (Αμμωνίτες – ΓΑΙΑ)

Οι δραστηριότητες με * ισχύουν για τις ημερομηνίες :
Δεκέμβριος : 14, 15, 21, 22, 23, 24, 26, 27, 28, 29, 30, 31
Ιανουάριος : 2, 3, 4, 5, 6, 11, 12

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 12/12/2013 - 12/1/2014
ΧΩΡΟΣ: Κέντρο ΓΑΙΑ
ΩΡΕΣ: Καθημερινές: 9 π.μ. - 4 μ.μ., Σαββατοκύριακα: 10 π.μ. - 6 μ.μ.
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: Παιδιά: 6€, ενήλικες:10€
Οικογένειες με 2 παιδιά: 30€, με 3 παιδιά: 34€
Παιδιά έως 2 ετών: δωρεάν
Τις ημέρες που δεν θα γίνονται όλες οι δραστηριότητες (13 και 17 - 20 Δεκεμβρίου και 7 - 10 Ιανουαρίου), θα ισχύει το κανονικό εισιτήριο εισόδου: Παιδιά: 4€ , ενήλικες: 6 €



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.