Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Θα καταβληθούν άμεσα οι αποδοχές των ναυτικών του «ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Υπέγραψε τη σχετική βεβαίωση ο υπουργός Ναυτιλίας.

Άμεσα θα καταβληθούν από το ΝΑΤ στους ναυτικούς του Ε/Γ–Ο/Γ πλοίου «ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α» οι αποδοχές τους, καθώς σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης υπέγραψε τη βεβαίωση των χρημάτων που δικαιούνται.

Το συνολικό ποσό που θα καταβληθεί στους 55 ναυτικούς του πλοίου είναι 318.152,87 ευρώ, και επιμερίζεται σε μία κλίμακα από 4.399,12 ευρώ έως 15.354,84 ευρώ για τον καθένα, όπως προκύπτει από τις εγκεκριμένες καταστάσεις μηνιαίων αποδοχών από την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία και βάσει της Συλλογικής Σύμβασης Ναυτικής Εργασίας.

Η απόφαση αυτή αποτελεί συνέχεια της παρέμβασης του κ. Βαρβιτσιώτη, όταν με πρωτοβουλία του έθεσε σε καθεστώς προστασίας τους εν λόγω ναυτικούς. Σημειώνεται, ότι προηγήθηκε, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, η σύγκληση της Επιτροπής για τη Διαπίστωση των Προϋποθέσεων Παροχής Προστασίας, προκειμένου να αποφανθεί για το ποσό που δικαιούται έκαστος από τους 55 ναυτικούς του πλοίου «ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α».

Παράλληλα, έχουν δρομολογηθεί όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες για τη ρυμούλκηση του πλοίου από τη Ραφήνα προς την Ελευσίνα, με δαπάνες που θα βαρύνουν τον Οργανισμό Λιμένος Ραφήνας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.