Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Καλύτερα ο Σουμάχερ!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σημάδια βελτίωσης παρουσίασε η κατάσταση της υγείας του Μίχαελ Σουμάχερ. Σε νέα επέμβαση υποβλήθηκε ο Γερμανός πρώην πιλότος της Formula 1, που πάντως δεν έχει ακόμη διαφύγει τον κίνδυνο.

Καλά νέα έρχονται για την κατάσταση της υγείας του Μίχαελ Σουμάχερ. Ο Γερμανός πρώην πιλότος της Formula 1, που από την Κυριακή νοσηλεύεται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Γκρενόμπλ μετά από ατύχημα που είχε κάνοντας σκι στις γαλλικές Άλπεις, παρουσίασε βελτίωση, αλλά ακόμη δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Οι γιατροί τον χειρούργησαν για την αφαίρεση ενός αιματώματος, αλλά χρειάζεται ακόμη ιδιαίτερη προσοχή στα επόμενα βήματα.



«Το βράδυ έγινε νέο εγκεφαλογράφημα που έδειξε βελτίωση και ακολούθησε μία νέα επέμβαση για να μειωθεί η πίεση στον εγκέφαλο του ασθενούς», δήλωσε η εκπρόσωπος του νοσοκομείου, ενώ στη συνέχεια το λόγο πήραν οι γιατροί.

Ο χειρουργός Ζαν-Φρανσουά Παγέν τόνισε: «Παρατηρήσαμε βελτίωση όσον αφορά στη μείωση της πίεσης στον εγκέφαλο. Το εγκεφαλογράφημα έδειξε κάποια σημάδια σταθεροποίησης της κατάστασης της υγείας του το απόγευμα και όχι επιδείνωσής της. Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε το βράδυ να κάνουμε μία επέμβαση, που έκανε εφικτό να μειώσουμε την πίεση στον εγκέφαλό του αφαιρώντας ένα αιμάτωμα στο αριστερό μέρος του εγκεφάλου του. Η διαδικασία, που διήρκεσε περίπου δύο ώρες, έγινε με σωστό και ικανοποιητικό τρόπο, συνεπώς συμπεραίνουμε πως η κατάσταση είναι καλύτερα διαχειρίσιμη σε σχέση με χθες. Πάντως το εγκεφαλογράφημα έδειξε πως υπάρχει επιπλέον ζημιά στον εγκέφαλο του ασθενούς και θα χρειαστεί ιδιαίτερη φροντίδα. Δεν μπορούμε να πούμε πως είναι εκτός κινδύνου, αλλά έχουμε κερδίσει χρόνο σε ό,τι αφορά στη βελτίωση της υγείας του. Οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες για την εξέλιξη της κατάστασής του. Χθες παρουσιάστηκε μία ευκαιρία και μπορέσαμε να κάνουμε αυτή την επέμβαση που βοήθησε την κατάσταση».

Όπως ανακοινώθηκε, ο Μίχαελ Σουμάχερ παραμένει στη μονάδα εντατικής θεραπείας και δεν πρόκειται να μεταφερθεί σε άλλο δωμάτιο ή άλλο νοσοκομείο, ενώ η οικογένειά του παραμένει στο πλευρό του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.