Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Πιο δημιουργικοί όσοι αθλούνται συστηματικά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σύμφωνα με τους ερευνητές η φυσική δραστηριότητα αυξάνει την ευελιξία της αντίληψης.

Πέρα από την τόνωση της φυσικής μας κατάστασης και την απώλεια βάρους η άσκηση σύμφωνα με νέα έρευνα, μας κάνει και πιο δημιουργικούς.

Ολλανδοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που κάνουν συστηματική άσκηση υπερτερούν όσον αφορά την δημιουργικότητα της σκέψης τους. Σύμφωνα με τους ερευνητές η φυσική δραστηριότητα αυξάνει την ευελιξία της αντίληψης.

Ωστόσο όπως επισημαίνουν οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Leiden η επίδραση της άσκησης στην νοητική ευελιξία, παρατηρείται σε εκείνους που γυμνάζονται συστηματικά π.χ. τέσσερις φορές την εβδομάδα. Όσοι από την άλλη μεριά δεν γυμνάζονται τόσο συχνά δεν έχουν το ίδιο όφελος επειδή η ενέργειά τους καταναλώνεται στις κινήσεις που πρέπει να εκτελέσουν και δεν «περισσεύει» για τις νοητικές τους λειτουργίες.

Στα παραπάνω συμπεράσματα κατέληξαν οι ερευνητές ζητώντας από δυο ομάδες συμμετεχόντων να επιτελέσουν ορισμένες νοητικές ασκήσεις. Οι συμμετέχοντες της μιας ομάδας γυμνάζονταν συστηματικά πάνω από τέσσερις φορές την εβδομάδα, ενώ εκείνοι της άλλης ομάδας δεν γυμνάζονταν.

Η απόδοση των πρώτων ήταν καλύτερη συγκριτικά με τους δεύτερους. «Πιστεύουμε ότι η φυσική δραστηριότητα είναι καλή όσον αφορά την ευελιξία της σκέψης, αλλά μόνο εάν το σώμα είναι συνηθισμένο να είναι δραστήριο» δήλωσε η ερευνήτρια δρ Lorenza Colzato.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό Frontiers of Human Neuroscience.


Πηγή: http://www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.