Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Δυναμικό ξεκίνημα για το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Χαλκιδέων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δυναμικά έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Χαλκιδέων αφού 5 τμήματα σε αντίστοιχα γνωστικά αντικείμενα έχουν ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία τους.

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ενηλίκων

Τα πρώτα τμήματα ξεκίνησαν τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου και αφορούσαν στα μαθησιακά αντικείμενα «Ιταλικά για τον Τουρισμό» (τα μαθήματα γίνονται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, 4:45-6:45 μ.μ.) και «Επεξεργασία Κειμένου – Διαδίκτυο» (τα μαθήματα γίνονται Δευτέρα και Πέμπτη, 5-8 μ.μ.).

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, ακολούθησε η έναρξη λειτουργίας του τμήματος «Αγγλικά για το χώρο εργασίας» (με τα μαθήματα να γίνονται Πέμπτη και Παρασκευή 4:45-6:45 μ.μ.).

Ενώ, τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, μπήκαν στις αίθουσες οι εκπαιδευόμενοι των προγραμμάτων «Ισπανικά για τον τουρισμό» και «Ασφάλεια - Ποιότητα Τροφίμων» (τα μαθήματα και στα δύο αυτά γνωστικά αντικείμενα, γίνονται Δευτέρα και Πέμπτη, 4:45-6:45 μ.μ.).

Όλα τα μαθήματα πραγματοποιούνται στον –προσβάσιμο και για ΑμεΑ- χώρο του 25ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας.

Τα προσφερόμενα προγράμματα γενικής εκπαίδευσης μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες κάθε ηλικίας, μόρφωσης και εθνικής προέλευσης.

Τα μαθήματα γίνονται το απόγευμα, 2 ή 3 φορές την εβδομάδα και θα ολοκληρώνονται σε κύκλο 25 έως 50 ωρών. Παρέχονται δε, δωρεάν. Ενώ, στο τέλος κάθε εκπαιδευτικού προγράμματος χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης.

Στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Χαλκίδας θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα στις εξής θεματικές ενότητες: Οικονομία – Επιχειρηματικότητα / Ποιότητα Ζωής – Περιβάλλον / Νέες Τεχνολογίες / Γλώσσα και Επικοινωνία / Κοινωνικές Δεξιότητες και Δράσεις / Πολιτισμός και Τέχνη / Προγράμματα Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων.

Οι αιτήσεις συνεχίζονται. Θα γίνονται δεκτές και νέα τμήματα θα δημιουργούνται καθ' όλη τη διάρκεια της εκπαιδευτικής χρονιάς.

Ένα νέο τμήμα ξεκινάει όταν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός εκπαιδευομένων (15), οι οποίοι ενημερώνονται τηλεφωνικά από τους Υπευθύνους του προγράμματος, ενώ έχει περιορισμό 20 συμμετεχόντων. Η κατάταξη σε τμήματα μάθησης γίνεται ανάλογα με τις αιτήσεις των υποψηφίων και τηρείται σειρά προτεραιότητας, ανάλογα με την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Οι αιτούντες που δεν καλούνται για τα τμήματα που ξεκινούν, θα πρέπει να περιμένουν τη δημιουργία καινούριου τμήματος.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 2221355116, 2221355150 και 2221355114.

Όσοι επιθυμούν να ενημερωθούν πληρέστερα για το εκπαιδευτικό πλαίσιο των προγραμμάτων μπορούν να απευθυνθούν στις υπεύθυνες του προγράμματος κυρίες Κόκκαλη Αρετή (υπεύθυνη Εκπαίδευσης, Ανάπτυξης & Διασφάλισης Ποιότητας) και Μιμιγιάννη Σταματία (υπεύθυνη Οργάνωσης), στον 5ο όροφο του Δημοτικού Καταστήματος επί των οδών Μεγασθένους & Ληλαντίων, στη Χαλκίδα, κάθε μέρα μεταξύ 10 το πρωί και 2 μετά το μεσημέρι,.

Η φόρμα της αίτησης εγγραφής και της δήλωσης προτίμησης επί των προσφερομένων προγραμμάτων/μαθημάτων, βρίσκεται διαθέσιμη στα Καταστήματα και τα Κ.Ε.Π. του Δήμου Χαλκιδέων, καθώς και στην ιστοσελίδα του (www.dimos-xalkideon.gr).

Οι αιτήσεις εγγραφής θα κατατίθενται στο Δημοτικό Κατάστημα επί της Ληλαντίων & Μεγασθένους, στη Δ/νση Διοίκησης στον 2ο όροφο, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.