Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Πάτρα: Κανένας σεβασμός προς τους αναπήρους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι οδηγοί παρκάρουν άκριτα πάνω σε ράμπες και θέσεις για ΑμεΑ.
Πάτρα μια πόλη μάλλον αφιλόξενη για τα Άτομα με Αναπηρία. Μπορεί και σωστά να επισημαίνεται συχνά-πυκνά ότι αρκετές από τις Δημόσιες Υπηρεσίες αλλά και τους χώρους διασκέδασης δεν είναι προσβάσιμοι για τους αναπήρους, όμως και όπου υπάρχει πρόβλεψη για τη διευκόλυνσή τους εμείς οι ίδιοι δεν φροντίζουμε για την διευκόλυνση των συμπολιτών μας.



Το ρεπορτάζ του thebest.gr στους περισσότερους κεντρικούς και όχι μόνο δρόμους της Πάτρας καταδεικνύει ότι δεν είναι λίγοι (αντιθέτως είναι πολλοί) οι οδηγοί εκείνοι που κάνουν δύσκολη τη ζωή των αναπήρων.

Παρκάρουν άκριτα πάνω σε πεζοδρόμια όπου υπάρχουν ειδικές ράμπες την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ αλλά και των παιδικών καροτσιών. Παρεμποδίζουν έτσι όσους θέλουν να κινηθούν μέσα στην πόλη, είτε για να κάνουν τις δουλειές τους είτε για να ψυχαγωγηθούν.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα που κατέγραψε ο φωτογραφικός στην οδό Μαιζώνος έξω ακριβώς από το Ταχυδρομείο της πόλης, με το Ι.Χ. που μπλοκάρει εμφανώς τη ράμπα.

Όμως πέραν αυτής της κακής συνηθείας αρκετοί είναι και εκείνοι, που ειδικά κατά τις βραδινές ώρες αδιαφορούν για τις θέσεις στάθμευσης που προβλέπονται για τους αναπήρους. Φαίνεται πως δεν θεωρούν ότι το ίδιο δικαίωμα που έχουν στη διασκέδαση οι αρτιμελείς το έχουν και τα ΑμεΑ.

Τα παράπονα των Συλλόγων που εκπροσωπούν τους ανάπηρους της Πάτρα είναι έντονα και καθημερινά όμως, όπως σωστά σχολιάζουν, πέραν από την αυστηρή αστυνόμευση χρειάζεται και η ευαισθησία των οδηγών, μια ευαισθησία που όπως φαίνεται πολλοί εξ’ ημών δεν τη διαθέτουμε…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.