Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Αλαλούμ, καταγγελίες και κακός χαμός στις εφορίες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αλαλούμ και κακός χαμός σχεδόν σε όλες στις εφορίες της χώρας. Ουρές, εξαγγελίες, νεύρα και εντάσεις περιγράφουν το σκηνικό που επικρατεί σήμερα τελευταία μέρα προθεσμίας καταβολής των τελών κυκλοφορίας των οχημάτων τους από τους υπόχρεους ή των πινακίδων των οχημάτων αυτών ώστε να μην πληρώσουν. Ας δούμε όμως πως περιγράφουν την κατάσταση τα ακόλουθα άρθρα: 


--------------

Ο «κακός χαμός» στην εφορία της Ξάνθης

Κάθε προηγούμενο ξεπέρασε φέτος η κατάθεση πινακίδων οχημάτων στο Τμήμα Αυτοκινήτων της Δ.Ο.Υ. Ξάνθης, με τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και δικύκλων να συρρέουν κατά χιλιάδες προχωρώντας στις απαραίτητες ενέργειες για να θέσουν σε ακινησία τα οχήματά τους.

Ήδη εδώ και μερικές εβδομάδες ο αριθμός των πινακίδων που είχαν κατατεθεί στο αρμόδιο τμήμα της εφορίας Ξάνθης ξεπερνούσε κατά πολύ τις 2.000, καταγράφοντας ιστορικό ρεκόρ, με την ακινησία να τετραπλασιάζεται συγκριτικά με πέρσι. Η κατάθεση των πινακίδων συνεχίστηκε με τους ίδιους ρυθμούς και μέσα στον Δεκέμβρη και πλέον οι ακινησίες ξεπερνούν τις 3.000!

Από την περασμένη εβδομάδα καταγράφεται αύξηση της προσέλευσης των φορολογούμενων στον δεύτερο όροφο της Δ.Ο.Υ. Ξάνθης για την κατάθεση των πινακίδων, τις οποίες αποχωρίζονται με μισή καρδία, με τα δεικτικά σχόλια για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης να δίνουν και να παίρνουν. Η κοσμοσυρροή όπως είναι φυσιολογικό αυξάνει κατακόρυφα τον χρόνο αναμονής για την εξυπηρέτηση των πολιτών, οι οποίοι περιμένουν για ώρες στην ουρά με τις πινακίδες στα χέρια ή μέσα σε σακούλες. Στο σύνολό τους οι πολίτες επιλέγουν τις τελευταίες ημέρες του χρόνου για να παρκάρουν τα οχήματά τους στην εφορία, είτε επειδή δεν έχουν άλλο μέσο μετακίνησης και εκμεταλλεύονται μέχρι και την τελευταία ημέρα πληρωμένων τελών κυκλοφορίας είτε επειδή ενδεχόμενα δεν έχουν λάβει οριστικά την απόφαση για το εάν θα καταλήξουν στην ακινησία ή όχι.

Δείτε τη φωτογραφία




Πηγή: http://www.enikos.gr


--------------

Ουρές για να πληρώσουν τα τέλη

Ουρές από τα ξημερώματα έξω από εφορίες και τράπεζες, για να προλάβουν οι πολίτες να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας ή να παραδώσουν πινακίδες.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:




Πηγή: http://www.enikos.gr



--------------

Θεοχάρης: Δεν θα αφήσουμε τον κόσμο στις ουρές

Τη διαβεβαίωση ότι θα γίνει προσπάθεια, ώστε να δοθεί μία λύση τουλάχιστον για τους ανθρώπους που έχουν πάει στις εφορίες, έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, σχολιάζοντας τις ουρές πολιτών έξω από τις εφορίες, για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας ή για να παραδώσουν πινακίδες.

Μιλώντας στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1, ο κ. Θεοχάρης δήλωσε: «Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μία λύση τουλάχιστον οι άνθωποι που έχουν πάει στις εφορίες να πάρουν κάποιο πρωτόκολλο, ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν με την ημερομηνία τη σημερινή. Θα το δούμε πως θα γίνει αυτό».


Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:




Πηγή: http://www.enikos.gr


--------------


Του ζήτησαν 250 € για να πάρουν το αμάξι του

Μία καταγγελία-σοκ έγινε στον «αέρα» της πρωινής τηλεοπτικής εκπομπής του ΑΝΤ1 από πολίτη που ήταν σε εφορία, για να καταθέσει τις πινακίδες του αυτοκινήτου του.

Ο πολίτης υποστήριξε ότι τον πλησίασαν και του ζήτησαν 250 ευρώ, για να πάρουν το αμάξι του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, στις εφορίες βρίσκονται άτομα από ιδιωτικές εταιρείες, που πλησιάζουν ανθρώπους που πηγαίνουν να καταθέσουν τις πινακίδες τους, προκειμένου να τους ζητήσουν, αν θέλουν, να αποσύρουν τα οχήματά τους.

Δείτε το βίντεο από το ΑΝΤ1:




Πηγή: http://www.enikos.gr


--------------


Θεοχάρης: Δεν υπάρχει λόγος να δοθεί παράταση

Δεν υπάρχει λόγος να δοθεί παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας, δήλωσε και σήμερα ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, υποστηρίζοντας ότι λιγότεροι από 500.000 υπόχρεοι δεν είχαν πληρώσει έως το πρωί τα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο κ. Θεοχάρης επεσήμανε ότι σε τεχνικό επίπεδο δεν υπάρχει κανένας λόγος για παράταση, σημειώνοντας, όμως πως αυτό εκφεύγει της δικής του αρμοδιότητας.

Αναφορικά με το συνωστισμό που υπάρχει στις εφορίες για τον κλειδάριθμο, είπε ότι δεν προβλέπεται να επιβληθεί κανένα πρόστιμο στους πολίτες και ότι οι σχετικές αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν και μετά την αλλαγή του έτους.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.