Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2013

Προτάσεις για ανάπτυξη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Tη δημιουργία ενός «πολιτικού κειμένου» με έμφαση στις βραχυχρόνιες προτάσεις που θα μπορούσαν να συνεισφέρουν άμεσα στην αγορά ("quick wins") και προτάσεις με περισσότερο αναπτυξιακό χαρακτήρα για τους μικρομεσαίους στη νέα προγραμματική περίοδο πρότεινε η Ομάδα Δράσης (Task Force for Greece - TFGR) στη συνάντηση που είχαν τα στελέχη της, με τους εκπροσώπους των μικρομεσαίων (ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΒΕΑ, και ΣΕΤΕ).

Αυτό γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Β. Κορκίδης, σχετικά με τη 2η Συνάντηση-Σύσκεψη της «Ομάδας Εργασίας για μία πολιτική ΜΜΕ στην Ελλάδα» που πραγματοποιήθηκε χθες 6 Δεκεμβρίου στα γραφεία της Ομάδας Δρασης.

Όπως γνωστοποιήθηκε από τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ, στη συνάντηση, η Task Force παρουσίασε την πρώτη Αναφορά της Ομάδας, η οποία ήταν στην ουσία σύνθεση των επιμέρους θέσεων των φορέων των ΜΜΕ. Πρότεινε την ιεράρχηση των προβλημάτων και των προτεινόμενων λύσεων. Τέθηκαν για μία ακόμα φορά θέματα και προτάσεις για την ελληνική μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και ως παράδειγμα αναφέρθηκε η σημασία των υπηρεσίων συμβουλευτικής, σχετικά με το τι χρειάζεται μια επιχείρηση για να ξεκινήσει τη λειτουργία της, ποιες οι ανάγκες της και πως οι φορείς μπορούν να συμβάλλουν σε αυτήν την πρωτοβουλία.

Η Ομάδα Δράσης πρότεινε οι εργασίας της ομάδας να εστιάσουν στα εξής 9 θέματα: 1. Τμήμα των φορολογικών προβλημάτων όπως έχουν ήδη τεθεί (κώδικας, ενιαίος φόρος κλπ), 2. Αδειοδοτήσεις, 3. Τειρεσίας και Πτωχευτικό Δίκαιο, 4. Παρεμπόριο, 5. Ηλεκτρονικές πληρωμές, 6. Συνέργειες επιχειρήσεων και Δικτύωση (Clustering), 7. Καινοτομία σε συνεργασία με πανεπιστήμια και 8. Δεξιότητες των εργαζομένων.

Η ΕΣΕΕ στη συνάντηση εθέσε στην ατζέντα ως 9ο θέμα και τα προβλήματα που προκύπτουν από το ασφαλιστικό σύστημα και ιδιαίτερα τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στον ΟΑΕΕ.

Στην παρατήρηση πως λείπει ο σχεδιασμός για την παραγωγή των ΜΜΕ, σε μακροπρόθεσμο επίπεδο, η ΕΣΕΕ παρέδωσε τις αρχικές προτάσεις της και δεσμεύτηκε να στείλει στην TFGR τη δομή των συμβουλευτικών της υπηρεσιών, για καλύτερη επεξεργασία και εμπλουτισμού του τελικού Report στις 16 Δεκεμβρίου.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.