Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Απίστευτο διθέσιο ελικοφόρο σκάφος στην πρώτη του πτήση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το πειραματικό αεροσκάφος Volocopter VC200 έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα στον αέρα!

Γερμανική φίρμα ανέπτυξε (και πέταξε πετυχημένα!) μια μεγαλύτερης κλίμακας εκδοχή των περίφημων ηλεκτρικών quadcopters που τηλεκατευθύνουν οι ιδιοκτήτες τους σε υπαίθριους χώρους.

Με τη μεγάλη διαφορά βέβαια ότι το συγκεκριμένο θα είναι σε θέση να μεταφέρει δύο ανθρώπους στους αιθέρες και να πετά για μια ολόκληρη ώρα!

Το νέο μοντέλο λοιπόν της E-volo, αφού ολοκλήρωσε με τιμή τα δοκιμαστικά του και έμεινε στον αέρα για αρκετά λεπτά, σύμφωνα με την εταιρία, είναι καμωμένο από ανθρακονήματα, ενώ διαθέτει 18 ξεχωριστούς κινητήρες και προπέλες, οι οποίοι τροφοδοτούνται από πολλαπλές μπαταρίες (6 μπαταρίες, μία ανά 3 προπέλες).

Αντίθετα λοιπόν με τα παραδοσιακά ελικόπτερα που βασίζονται στη χρήση του κεντρικού ρότορα για ανύψωση και του αντίστοιχου της ουράς για τη αντιστάθμιση της ροπής, το VC200 χρησιμοποιεί πολλαπλές και μικρότερες προπέλες μεταβλητής ώθησης.



Αν θέλεις να κινηθείς προς τα εμπρός, για παράδειγμα, οι πίσω κινητήρες θα δώσουν μεγαλύτερη ώθηση, δίνοντας κλίση στο σκάφος προς τα εμπρός, κινώντας το έτσι προς την επιθυμητή κατεύθυνση. Η βασική αυτή ιδέα κάνει το VC200 τόσο εύκολο στη χρήση όσο και ένα μικρό τηλεκατευθυνόμενο quadcopter, ενώ η τελική φιλοδοξία είναι να αγγίξει το σκάφος ταχύτητες 100 χλμ/ώρα (54 κόμβους) και υψομετρικό όριο 1.980 μέτρων (6.500 πόδια).

Όσο για τις δυνατότητες ελιγμών, είναι πραγματικά ανεξάντλητες. Αλλά και ο θόρυβος που παράγουν οι ρότορες είναι ιδιαίτερα χαμηλός. Στα «μπόνους», η απόλυτη σχεδόν έλλειψη κραδασμών στην πτήση του, συγκριτικά πάντα με τα παραδοσιακά ελικόπτερα, αλλά και η οικολογική συνείδηση του ηλεκτρικού σκάφους, με μηδέν ρύπους στην ατμόσφαιρα.



Η E-volo δεν σκέφτεται ακόμα να βάλει το πρωτότυπο σε γραμμή παραγωγής, αλλά το concept και η αποτελεσματική λειτουργία του παραείναι ενθαρρυντικά για ένα πτητικό μέλλον τελείως διαφορετικό από το σημερινό...




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.