Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Έδιναν σε ηλικιωμένους χυμό με αναισθητικό και τους λήστευαν

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνελήφθησαν τρεις Ρομά στο Βόλο.

Έναν δόλιο τρόπο για να εξαπατήσουν ηλικιωμένους φέρονται να είχαν εφεύρει γυναίκες Ρομά στο Βόλο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αστυνομία, τους προσέφεραν χυμό με αναισθητικό, έτσι ώστε να μπορούν να τους ληστέψουν ανενόχλητες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις ληστειών, που έγιναν σε βάρος τεσσάρων ηλικιωμένων στην πόλη του Βόλου.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστιδες των παραπάνω ληστειών, τρεις ημεδαπές Ρομά, ηλικίας 39, 34 και 41 ετών, σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν αντίστοιχα εντάλματα σύλληψης από τον αρμόδιο εισαγγελέα.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το μεσημέρι της 03-12-2013 στο Βόλο η 41χρονη και η 39χρονη, προφασιζόμενες την προώθηση προϊόντος (χυμού), εισήλθαν στην οικία ζευγαριού ημεδαπών, ηλικίας 84 και 82 ετών, όπου τους έπεισαν να το δοκιμάσουν, με την προτροπή ότι αν έβρισκαν τη γεύση του χυμού θα κέρδιζαν το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ.

Το προϊόν περιείχε αναισθητική ουσία, με αποτέλεσμα οι ηλικιωμένοι να χάσουν τις αισθήσεις τους και να αποκοιμηθούν. Στη συνέχεια, εισήλθε στην οικία τους και η άλλη δράστιδα και εκμεταλλευόμενες την ανικανότητά των ηλικιωμένων να αντιδράσουν αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ, καθώς και δύο χρυσές βέρες και δύο χρυσές αλυσίδες με σταυρούς που φορούσαν.

Στη δεύτερη περίπτωση, το μεσημέρι της 03-12-2013 στο Βόλο, η 34χρονη δράστιδα ενεργώντας με τον ίδιο τρόπο, έπεισε 81χρονη ημεδαπή να δοκιμάσει χυμό, με την προτροπή να διακρίνει τη γεύση του. Ο χυμός περιείχε ομοίως αναισθητική ουσία, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις της και να αποκοιμηθεί. Στη συνέχεια, εισήλθαν στην οικία της και οι άλλες δύο δράστιδες και εκμεταλλευόμενες την ανικανότητα της παθούσας αφαίρεσαν μικρό χρηματικό ποσό.

Στην τρίτη περίπτωση, το απόγευμα της 30-10-2013 στο Βόλο, η 34χρονη ενεργώντας με τον ίδιο τρόπο, έπεισε 76χρονη ημεδαπή να δοκιμάσει χυμό και πάλι για να διακρίνει τη γεύση του. Ο χυμός περιείχε και σε αυτήν την περίπτωση αναισθητική ουσία, με αποτέλεσμα να χάσει της αισθήσεις της και να αποκοιμηθεί. Στη συνέχεια εισήλθαν στην οικία της και οι άλλες δύο δράστιδες και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ, ένα ζευγάρι χρυσά σκουλαρίκια, δύο χρυσούς σταυρούς, τρία χρυσά δαχτυλίδια και μία χρυσή αλυσίδα.

Σημειώνεται ότι οι τρεις ημεδαπές έχουν απασχολήσει τις αστυνομικές Αρχές στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους σε τυχόν παρόμοιες περιπτώσεις ληστειών με τη χρήση υπνωτικών φαρμάκων και σ’ άλλες περιοχές της χώρας (Ήπειρο, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Μακεδονία κ.α.).

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων από το Εργαστήριο Κλινικής Φαρμακολογίας του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, σε παθόντες των παραπάνω ληστειών ανιχνεύτηκε ναρκωτική φαρμακευτική ουσία.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε, υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση και την αστυνομική έρευνα διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Επίσης, δόθηκαν στη δημοσιότητα, ύστερα από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες των τριών παραπάνω ημεδαπών γυναικών ROMA.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.