Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Ποινική δίωξη σε βάρος υπαλλήλων και ασφαλισμένων στο ΤΑΥΠΕΚΩ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά εννέα υπαλλήλων και ασφαλισμένων, υπαλλήλων τραπεζών, του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΠΕΚΩ) για κατάχρηση χρημάτων του δημοσίου, ασκήθηκε μετά από έρευνα της επίκουρης εισαγγελέα διαφθοράς, Πόπης Παπανδρέου.

Οι εν λόγω υπάλληλοι φέρονται να είχαν κερδίσει περισσότερα από 150.000 ευρώ με τη μέθοδο των ψεύτικων διαγνώσεων σε μη πάσχοντες ασφαλισμένους, καθώς και με την μέθοδο διπλοείσπραξης ενταλμάτων. Η έρευνα αφορά σε ένα μόνο τρίμηνο του 2012, καθώς τα αρχεία του ταμείου που στεγάζεται στην Χαριλάου Τρικούπη κάηκαν. Η πυροσβεστική εκτιμά πώς πρόκειται για εμπρησμό καθώς κάηκε μόνο ο τρίτος όροφος που βρίσκονται τα αρχεία. Ως αποτέλεσμα η έρευνα περιορίστηκε σε στοιχεία ενός τριμήνου που τελικά διασώθηκαν.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και η εισαγγελέας Παπανδρέου άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος εννέα υπαλλήλων του Ταμείου όσο και ασφαλισμένων Τραπεζικών υπαλλήλων για:

Απάτη σε βάρος του δημοσίου με βάσει το νόμο 1608/50 περί καταχραστών δημοσίου χρήματος τελεσθείσα από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση.

Η έρευνα διαπίστωσε πώς δίνονταν χρήματα από το ταμείο για παθήσεις για τις οποίες δεν έπασχαν οι ασφαλισμένοι και βέβαια δεν τα δικαιούνταν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι 900 ενέσεις για οστεοπόρωση που χορηγήθηκαν μόνο σε ένα τρίμηνο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.