Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Η 17χρονη που θέλει επιτέλους να χαμογελάσει

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Sarah Atwell είναι δυνατή παρά τις δυσκολίες - Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο
.
Σε μια πολύ σημαντική επέμβαση, που ελπίζει να της αλλάξει τη ζωή και να της χαρίσει ένα χαμόγελο, υποβλήθηκε η 17χρονη Sarah Atwell από τον Καναδά, η οποία είχε διαγνωστεί με νευροϊνωμάτωση σε ηλικία οκτώ ετών, μια γενετική διαταραχή που της προκάλεσε έναν μεγάλο όγκο στο δεξί μέρος του προσώπου της.

Παρότι η επέμβαση αυτή δεν σημαίνει το τέλος της περιπέτειάς της, η 17χρονη δήλωσε ενθουσιασμένη από τα πρώτα αποτελέσματα.

Περιγράφοντας την πρώτη στιγμή που κοιτάχτηκε στον καθρέφτη, είπε: «Ήμουν χαρούμενη επειδή είχα ίσια χείλη!

Κοιτούσα ξανά και ξανά και φωτογραφιζόμουν. Η μαμά μου και οι γείτονες σοκαρίστηκαν, στείλαμε φωτογραφίες στον μπαμπά μου. Είπε, ‘εφόσον είσαι εσύ χαρούμενη είμαι κι εγώ’».

Η επέμβαση έκρυβε και κινδύνου για τη 17χρονη, όπως τον κίνδυνο της μεγάλης απώλειας αίματος, και η Sarah ήταν ενήμερη.

«Θέλουμε να κρατήσουμε κανονικό ιστό για να δείχνει και το δέρμα φυσιολογικό», τόνισε ο χειρουργός Steven Morris. «Προσπαθούμε να διατηρήσουμε τη νευρική λειτουργία και ταυτόχρονα τη φυσιολογική δομή του προσώπου».

Ο χειρουργός αναγνώρισε πως ο όγκος της Sarah ήταν μια ακραία περίπτωση. «Είχε υποβληθεί σε κάποιες διαδικασίες περιορισμού του όγκου στο παρελθόν αλλά εκείνος μεγάλωνε από τη μύτη έως το αυτί της και το δέρμα κρεμόταν κάτω από το σαγόνι της», τόνισε.

Ένα μεγάλο βήμα έγινε με την επέμβαση αυτή, σημειώνει η Daily Mail, αλλά δεν έχει τελειώσει η περιπέτεια της 17χρονης και κανείς δεν μπορεί να της υποσχεθεί πως ο όγκος δεν θα επανεμφανιστεί.

«Η επόμενη διαδικασία θα αφορά τον όγκο γύρω από το μάτι της, είναι μια πρόκληση να αναμορφώσουμε την κόγχη του ματιού», πρόσθεσε ο Δρ Morris.

H Sarah ήταν θύμα bullying σε όλη της τη ζωή και έγινε για πρώτη φορά γνωστή το 2012 όταν ανέβασε στο Facebook ένα βίντεο στο οποίο κρατούσε κάρτες μπροστά από την κάμερα.

«Έχω έναν όγκο, αυτό είναι όλο… Εύχομαι οι άνθρωποι να καταλάβαιναν πως δεν έχω κάτι άλλο… Με αποκαλούν ένα σωρό χαρακτηρισμούς, με πληγώνει αυτό… Ίσως κάποτε το bullying να σταματήσει αλλά μέχρι τότε θα είμαι δυνατή», είχε γράψει.

Η απήχηση που είχε το βίντεό της στον κόσμο ήταν μεγαλύτερη από ό,τι θα μπορούσε να φανταστεί. «Την επόμενη ημέρα ξύπνησα και είχα περισσότερα από χίλια mail από αγνώστους, ένιωσα καλά», λέει η ίδια.

Μεταξύ εκείνων που είχαν επικοινωνήσει μαζί της ήταν ένας παραγωγός από το Discovery κι έτσι άρχισε να ετοιμάζεται ένα ντοκιμαντέρ με τη ζωή του κοριτσιού.

«Μεγάλωσε καθώς μεγάλωνα κι εγώ», λέει για τον όγκο της. «Δεν ακούω καλά από το δεξί αυτή και η όρασή μου από το δεξί μάτι είναι θολή», εξηγεί.

Στο ντοκιμαντέρ αποτυπώνεται το βασανιστικό bulling που υφίστατο η 17χρονη, με τους συμμαθητές της να την αποκαλούν με διάφορους χαρακτηρισμούς και συνεχώς να σκίζουν την εικόνα της από τη φωτογραφία της τάξης.
«Σχεδόν κάθε μέρα στο σχολείο είναι χάλια, συνέχεια χάνεται η φωτογραφία μου από την τάξη, κάποιος την παίρνει, δεν ξέρω γιατί αλλά με πληγώνει…», λέει. «Υπάρχουν παιδιά που με απείλησαν πως θα με σκοτώσουν».

Σήμερα η Sarah ελπίζει μεγαλώνοντας να δουλέψει με παιδιά και κυρίως με εκείνα που έχουν πέσει θύματα bullying.
«Αν εγώ μπορώ να αντιμετωπίσω το bullying κι αν ένα παιδί που περνάει τα ίδια με μένα με δει και σκεφτεί πως μπορεί να μιλήσει σε κάποιον, να υπερασπιστεί τον εαυτό του, τότε θα έχω βοηθήσει», λέει.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο


















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.