Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Ηλικιωμένη πέθανε από το στέλεχος Η10Ν8

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πρόκειται για το πρώτο γνωστό κρούσμα του ίου.

Μια ηλικιωμένη γυναίκα στην Κίνα γίνεται το πρώτο γνωστό θύμα του στελέχους Η10Ν8 του ιού της γρίπης των πτηνών, όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Η 73χρονη γυναίκα πέθανε από τον ιό στις 6 Δεκεμβρίου, έξι ημέρες αφού προσβλήθηκε από τη νόσο, επισημαίνει ο ΠΟΥ σε ανακοίνωσή του.

Ο ιός αυτός έχει εντοπιστεί από το 1965 σε πτηνά σε τουλάχιστον 7 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, σύμφωνα με τον οργανισμό.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η πηγή της μόλυνσης της γυναίκας αυτής, αν και όπως είναι γνωστό τον ιό αυτόν φέρουν τόσο τα άγρια πουλιά, όσο και τα πουλερικά και η ασθενής είχε επισκεφθεί μια αγορά πτηνών 4 ημέρες προτού νοσήσει.

Η γυναίκα, η οποία πέθανε στην Ναντσάνγκ, την πρωτεύουσα της νοτιοανατολικής επαρχίας Τζιανγκσί, έπασχε από κάποιο υποκείμενο νόσημα, σύμφωνα με τον ΠΟΥ. Τα μέλη της οικογένειάς της και άλλοι άνθρωποι με τους οποίους ήρθε σε επαφή δεν εκδήλωσαν συμπτώματα της νόσου, πρόσθεσε ο ΠΟΥ, σημειώνοντας επίσης ότι δεν εντοπίστηκαν στην περιοχή παρόμοια κρούσματα.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία για μια μετάδοση του στελέχους Η10Ν8 του ιού της γρίπης των πτηνών, σύμφωνα με τις Αρχές.

Οι κινεζικές Αρχές διεξάγουν έρευνα για το κρούσμα του Η10Ν8 και έχουν εντείνει τα μέτρα επίβλεψης για τον εντοπισμό και τον έλεγχο των λοιμώξεων, κατέληξε ο ΠΟΥ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.