Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2013

Κοινωνικό παντοπωλείο για παιδιά απόρων οικογενειών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Παρέχουν δωρεάν σχολικά είδη και λογοτεχνικά βιβλία στην Ξάνθη.

Στη δημιουργία και λειτουργία ενός κοινωνικού βιβλιοπωλείου προχώρησε η Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης με στόχο να προσφέρει τα απαραίτητα εφόδια σε παιδιά περίπου 300 άπορων οικογενειών της Ξάνθης, παρέχοντας δωρεάν σχολικά είδη και λογοτεχνικά βιβλία.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, ωστόσο τώρα και μετά τη μετεγκατάσταση της Ομάδας Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε νέο κτήριο, υπάρχει μεγαλύτερος χώρος ο οποίος αξιοποιείται ακριβώς για αυτό τον σκοπό. «Έχουμε έναν μεγάλο χώρο και δημιουργήσαμε ένα κοινωνικό βιβλιοπωλείο. Είχαμε και μια προσφορά σε ράφι και φτιάξαμε έναν πολύ ωραίο χώρο», σημειώνει η κ. Μαίρη Μπεμπέκη, πρόεδρος της Ο.Κ.Α., εξηγώντας πως τα παιδιά μπορούν να δανείζονται τα λογοτεχνικά βιβλία που υπάρχουν διαθέσιμα και να προμηθεύονται ανάλογα με τις ανάγκες τους αλλά και τις δυνατότητες της Ομάδας σχολικά είδη τα οποία έχουν συλλέξει από δωρεές τα μέλη της Ο.Κ.Α.

«Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τον Σεπτέμβριο για τα σχολικά είδη αλλά και κατά τη διάρκεια της χρονιάς έρχονται γονείς και ζητάνε διάφορα πράγματα», επισημαίνει χαρακτηριστικά η ίδια, για να προσθέσει πως «έχουμε προσφορές και από πολίτες μέσα στον χρόνο που φέρνουν σχολικά είδη, αναλώσιμα και τσάντες. Ό,τι δίνουμε, το δίνουμε σε όσους έχουν πραγματική ανάγκη, αποδεδειγμένα. Στηρίζουμε οικογένειες που και οι δύο γονείς είναι άνεργοι».

Η Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης ωστόσο φαίνεται πως έχει αγγίξει ήδη τα όρια τους, λειτουργώντας στο κόκκινο και ζητώντας άμεσα εθελοντές που θα συνδράμουν το έργο της. «Αυτή τη στιγμή βοηθάμε περίπου 300 οικογένειες και έχουν άλλες 70 νέες αιτήσεις, αλλά δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε αυτές δυστυχώς. Ζορίζουν πολύ τα πράγματα και ο κόσμος δεν μπορεί να προσφέρει στους υπόλοιπους» τονίζει η κ. Μπεμπέκη, καλώντας παράλληλα πολίτες που θέλουν να προσφέρουν να συνδράμουν εθελοντικά στις δράσεις της Ο.Κ.Α.


Πηγή: http://www.thrakitoday.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.