Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Τι χαρακτήρα «κρύβουν» οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το μότο τους: πείσμα, φιλοδοξία, επιμονή και καταξίωση.
Μερικοί άνθρωποι πηγαίνουν μπροστά επειδή είναι πιο έξυπνοι, πιο αναλυτικοί, πιο τυχεροί, πιο προνοητικοί, ή απλά επειδή η στρατηγική που αποφάσισαν να ακολουθήσουν ήταν η καλύτερη από όλους γύρω τους.

Πολλοί όμως από τους πιο επιτυχημένους ανθρώπους στον κόσμο τυχαίνει (ή μήπως όχι;) να συνδυάζουν μερικά από αυτά, ή όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά με κυρίαρχο την πεισματική επιμονή τους να θέλουν να «κατοχυρώσουν» την επιτυχία περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο.

Η επίμονη και έντονη εστίασή τους σε ένα και μοναδικό στόχο (αυτόν την επιτυχίας και καταξίωσης) τους συνοδεύει κάθε στιγμή της ζωής τους, με αποτέλεσμα πολλές φορές να… «ξεδιπλώνουν όλο τους το ταλέντο» δημοσίως!

Η παρακάτω λίστα περιέχει σύμφωνα με το Business Insider μερικούς από τους πιο νευρικούς και συγχρόνως επιτυχημένους ανθρώπους στον κόσμο, ο καθένας στον τομέα του.

Anna Wintour



Η αρχισυντάκτρια της αμερικανικής Vogue και καλλιτεχνική διευθύντρια του Condé Nast είναι γνωστή για τον απαιτητικό της χαρακτήρα και το απόμακρο ύφος της. Άλλωστε αποτέλεσε την έμπνευση για το βιβλίο «Ο διάβολος φοράει Πράντα», που έγινε και τεράστια κινηματογραφική επιτυχία, το οποίο έγραψε μια πρώην προσωπική της βοηθός.

Παρότι είναι πολύ κλειστός και απόμακρος χαρακτήρας, τα ξεσπάσματά της είναι τόσο έντονα και ακραία που της έχουν «χαρίσει» το παρατσούκλι «Πυρηνική Wintour».

Από την άλλη, αυτή ακριβώς η τελειομανία της και η παραμικρή προσοχή στη λεπτομέρεια είναι τα στοιχεία που την κρατούν στην κορυφή και την έκαναν πολύ επιτυχημένη στη βιομηχανία που δραστηριοποιείται.

Larry Ellison



Η ακραία ανταγωνιστικότητα και νευρικότητα του διευθύνοντος συμβούλου της Oracle ξεδιπλώνεται είτε συμμετέχει στους ιστιοπλοϊκούς αγώνες America's Cup yacht , είτε στις «αψιμαχίες» του με τους επιχειρηματικούς του αντιπάλους.

Μερικές από τις εκφράσεις που έχει χρησιμοποιήσει κατά το παρελθόν είναι οι εξής: ότι τα στελέχη της SAP «έπαιρναν ναρκωτικά», ότι προσέλαβαν ερευνητές για να «ψάξουν στα σκουπίδια της Microsoft», ενώ χαρακτήρισε την απόφαση της HP να απολύσει τον Mark Hurd ως «την καλύτερη απόφαση από τότε που το διοικητικό συμβούλιο της Apple αποφάσισε να απολύσει τον Steve Jobs».

Kobe Bryant



Η αποφασιστικότητα και η προσήλωση του Kobe Bryant πήρε σύντομα διαστάσεις «θρύλου» στο χώρο του NBA. Ο νεαρός μπασκετμπολίστας όταν πήγαινε σχολείο ξυπνούσε στις 5 το πρωί για να προπονηθεί και επέστρεφε στις 7 το απόγευμα. Όσο διαρκούσε η αγωνιστική περίοδος του NBA προπονούνταν επί τέσσερις ώρες την ημέρα, και ακόμη περισσότερες όταν τελείωναν οι αγώνες.

Steve Ballmer



Οι φήμες λένε για τον άλλοτε διευθύνοντα σύμβουλο της Microsoft, Steve Ballmer, ότι είχε αρπάξει και πετάξει στον αέρα μια καρέκλα όταν ενημερώθηκε ότι ένας υπάλληλος της εταιρείας έφευγε για να ενταχθεί στο δυναμικό της Google. Ήταν επίσης γνωστός για τις σε έντονο ύφος και γεμάτες συναισθηματισμό ομιλίες του προς τους υπαλλήλους της Microsoft.

Tadashi Yanai



Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Uniqlo, Tadashi Yanai, μπορεί να έχει καταφέρει να γίνει ο πιο πλούσιος άντρας της Ιαπωνίας, όμως αυτό… δεν του είναι αρκετό!

Ο Yanai θέλει να ξεπεράσει την Inditex, τη μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης στο χώρο των ρούχων και της μόδας.

Στόχος του είναι μέχρι το 2020 η εταιρεία του να έχει ετήσια έσοδα 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Κι ενώ ο ίδιος σχεδίαζε να συνταξιοδοτηθεί την επόμενη χρονιά –τώρα είναι 63 χρονών- μάλλον θα αλλάξει τα πλάνα του, καθώς όπως ο ίδιος δηλώνει, δεν έχει βρει κάποιον που να «ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του για να τον χρίσει διάδοχό του».

Daniel Day-Lewis



Ο τρεις φορές υποψήφιος για Όσκαρ καλύτερου ανδρικού ρόλου Daniel Day-Lewis είναι τόσο μεθοδικός και προσηλωμένος σε κάθε ρόλο που αναλαμβάνει να υποδυθεί που… πολλές φορές «σπάει τα νεύρα» των συναδέλφων του και των κινηματογραφικών συνεργείων με τα οποία συνεργάζεται.

Επί έξι μήνες μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων για την ταινία «In The Name Of The Father» φέρεται ότι μιλούσε με την ιδιαίτερη προφορά του χαρακτήρα που είχε υποδυθεί, ενώ επέμεινε να μετακινείται με αναπηρικό καροτσάκι για όσο διάστημα διήρκεσε η παραγωγή της ταινίας «My Left Foot».

Marissa Mayer



Η διευθύνουσα σύμβουλος της Yahoo και πρώην διευθυντικό στέλεχος της Google είναι γνωστή για… την εργασιομανία της. Φέρεται να δουλεύει κοντά στις 100 ώρες την εβδομάδα, με αποτέλεσμα κάθε τέσσερις μήνες να χρειάζεται άδεια μιας εβδομάδας για να κοιμηθεί και να «γεμίσει τις μπαταρίες της».

Μια συνάντηση μαζί της μπορεί να είναι εξαιρετικά τρομακτική, δεδομένου ότι εστιάζει κυρίως και μόνο σε ό,τι αφορά την επιχείρηση, κάνοντας γρήγορες, σύντομες και συγκεκριμένες ερωτήσεις, επιμένοντας σε λεπτομέρειες που άλλοι θα θεωρούσαν ήσσονος σημασίας.

Jeff Bezos



Οι επιχειρηματικές αποφάσεις και το στιλ διαχείρισης του διευθύνοντος συμβούλου της Amazon έχει αποδειχτεί αναμφισβήτητα επιτυχές, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι όσοι τον περιτριγυρίζουν δεν περνάνε δύσκολα.

Σύμφωνα με το βιβλίο «The Everything Store» του Brad Stone αν ένας υπάλληλος της εταιρείας δεν ανταποκριθεί στα πρότυπα που έχει θέσει ο Bezos, αυτό είναι αρκετό για να «πυροδοτήσει» την έντονη αντίδραση του αφεντικού του. Αν ένας εργαζόμενος δεν έχει τις σωστές απαντήσεις, ή προσπαθήσει να μπλοφάρει, να «πιστωθεί» την εργασία κάποιου άλλου, να παραβεί την εσωτερική πολιτική της εταιρείας, ή δείξει αβεβαιότητα ή αδυναμία… τότε τα αιμοφόρα αγγεία στο μέτωπο του Jeff Bezos αρχίζουν να φουντώνουν και εκείνος να κοκκινίζει! Εκνευρίζεται σε υπερβολικό βαθμό και όλα αυτά τα χρόνια έχει υπάρξει πολύ επικριτικός.

Μερικές από τις πιο γνωστές ειρωνικές φράσεις που έχει χρησιμοποιήσει προς τους υπαλλήλους του είναι οι εξής: «Είσαι τεμπέλης ή απλά ανίκανος;» και «Μήπως ξέχασα να πάρω τα χάπια ηλιθιότητας σήμερα;».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.