Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Υπογραφές για πέντε νέα έργα 42,5 εκατ. ευρώ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επιπλέον, εντάχθηκαν στο ΠΕΠ Αττικής 2007-2013 έντεκα έργα συνολικού προϋπολογισμού 44,3 εκ. ευρώ, εκ των οποίων το σύνολο των επιλέξιμων δαπανών ανέρχεται στο ποσό των 37,7 εκ. ευρώ. Επίσης, υπεγράφη μια Προγραμματική Σύμβαση, με προϋπολογισμό 1,7 εκ. Ευρώ. Πρόκειται για έργα ουσίας, που αναμένεται να βελτιώσουν αισθητά την καθημερινότητα των πολιτών.

Πέντε νέες συμβάσεις κατασκευής έργων τα οποία αφορούν δήμους, συνολικού προϋπολογισμού 42,5 εκατομμυρίων ευρώ, υπέγραψε χθες ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός, παρουσία των Υπουργών Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη και Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτη. Επιπλέον, εντάχθηκαν στο ΠΕΠ Αττικής 2007-2013 έντεκα έργα συνολικού προϋπολογισμού 44,3 εκ. ευρώ, εκ των οποίων το σύνολο των επιλέξιμων δαπανών ανέρχεται στο ποσό των 37,7 εκ. ευρώ. Επίσης, υπεγράφη μια Προγραμματική Σύμβαση, με προϋπολογισμό 1,7 εκ. Ευρώ. Πρόκειται για έργα ουσίας, που αναμένεται να βελτιώσουν αισθητά την καθημερινότητα των πολιτών. Η χρηματοδότησή τους γίνεται από το ΠΕΠ Αττικής 2007-2013 και ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Λίγα λόγια για τα έργα:

Οι συμβάσεις κατασκευής έργων που υπογράφτηκαν αφορούν σε:

Αντιπλημμυρική Προστασία της Αναβύσσου

Προϋπολογισμός: 17,3 εκ. ευρώ

Χρηματοδότηση: ΠΕΠ Αττικής

Πρόκειται για ένα έργο κατασκευής 3,8 χλμ. αγωγών συλλογής ομβρίων υδάτων, το οποίο θα συμβάλει στην αντιπλημμυρική θωράκιση μιας μεγάλης περιοχής της Αναβύσσου και συγκεκριμένα στο τμήμα της περιοχής επέκτασης της Α' κατοικίας

Διευθέτηση του ρέματος του Αγίου Ιωάννη στο Σαρανταπόταμο

Προϋπολογισμός: 12,8 εκ. ευρώ

Χρηματοδότηση: ΠΕΠ Αττικής

Πρόκειται για ένα απολύτως αναγκαίο αντιπλημμυρικό έργο, το οποίο θα υλοποιηθεί στην πολύπαθη περιοχή του Ασπροπύργου, στο ύψος της Χαλυβουργικής, ένα σημείο που η Εθνική Οδός πλημμυρίζει με κάθε έντονη βροχόπτωση, με αποτέλεσμα τη δημιουργία κυκλοφοριακού χάους.

Βιοκλιματική Ανάπλαση και δημιουργία δικτύου ποδηλατόδρομων στην περιοχή του Κοντόπευκου, του Δήμου Αγίας Παρασκευής

Προϋπολογισμός: 9,5 εκ. ευρώ

Χρηματοδότηση: ΠΕΠ Αττικής

Πρόκειται για έργο σύγχρονης βιοκλιματικής ανάπλασης οδών, συνολικού μήκους 7,8 χιλιομέτρων, με τη δημιουργία 7,2 χιλιομέτρων ποδηλατοδρόμων που θα συνδέσει τους σταθμούς του μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας, Χαλανδρίου, Αγίας Παρασκευής και Νομισματοκοπείου.

Παράλληλα, το έργο εντάχθηκε στο ΠΕΠ Αττικής, αποδεσμεύοντας ένα σημαντικό ποσό από τον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να διατεθεί σε άλλες δράσεις.

Κατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου του νησιού της Ύδρας

Προϋπολογισμός: 900 χιλ. ευρώ

Χρηματοδότηση: Πόροι Περιφέρειας Αττικής

Με το έργο αυτό αναβαθμίζονται οι υποδομές για άθληση για τους κατοίκους του νησιού, αφού δημιουργείται ένα σύγχρονο γήπεδο ποδοσφαίρου με συνθετικό χλοοτάπητα, το οποίο πληροί τις τελευταίες προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, για την ασφαλή διεξαγωγή αγώνων. Παράλληλα, αναβαθμίζεται αισθητικά και λειτουργικά ο περιβάλλων χώρος.

Επούλωση λάκκων, τάπητες περιορισμένου μήκους και στοιχεία ασφάλειας οδικού δικτύου Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής

Προϋπολογισμός: 2 εκ. ευρώ

Χρηματοδότηση: Πόροι Περιφέρειας Αττικής

Ένα ακόμη έργο της Περιφέρειας Αττικής στον τομέα της οδικής ασφάλειας, με το οποίο υλοποιούνται απαραίτητες εργασίες στο υφιστάμενο οδικό δίκτυο της Ανατολικής Αττικής, μήκους 333 χιλιομέτρων, όπως επούλωση λάκκων, συντήρηση στηθαίων ασφαλείας, κρασπέδων, πινακίδων, αποκαταστάσεις πρανών από κατολισθήσεις και συντήρηση εγκαταστάσεων ηλεκτροφωτισμού.

Παράλληλα, εντάχθηκαν στο ΠΕΠ Αττικής πέντε (5) νέοι παιδικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί, προϋπολογισμού 10,3 εκατ. ευρώ στους Δήμους Αλίμου, Βριλησσίων, Πεντέλης (για τα Μελίσσια), Μεταμόρφωσης και Ωρωπού (ο βρεφονηπιακός κατασκευάζεται στον Κάλαμο).

Αυτές οι πέντε νέες εντάξεις έρχονται να συμπληρώσουν τις προηγούμενες 49, ώστε να έχουμε σήμερα 54 παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς ενταγμένους στο ΠΕΠ Αττικής, συνολικού προϋπολογισμού 105 εκ. ευρώ.

Επίσης, εντάχθηκαν στο ΠΕΠ Αττικής 2007-2013 τα παρακάτω έργα:

Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας των περιοχών της Αττικής που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Ιουλίου – Αυγούστου του 1998

Προϋπολογισμός: 11 εκ. ευρώ

Χρηματοδότηση: ΠΕΠ Αττικής

Το έργο αφορά στην κατασκευή των συλλεκτήρων αγωγών ομβρίων στο Δήμο Ηλιούπολης (Λ. Μαρίνου Αντύπα – Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως – Λ. Σοφοκλή Βενιζέλου μέχρι τις υπώρειες του Υμηττού), το οποίο συμπληρώνει την υπάρχουσα αντιπλημμυρική υποδομή.

Κατασκευή Αγωγών αποχέτευσης ακαθάρτων υδάτων στην περιοχή Παράδεισος στην Ελευσίνα

Προϋπολογισμός: 5,4 εκ. Ευρώ

Χρηματοδότηση: ΠΕΠ Αττικής

Το έργο αφορά στην κατασκευή αγωγών αποχέτευσης ακαθάρτων, οι οποίοι θα αυξήσουν τον όγκο των προσαγομένων λυμάτων στο εν λειτουργία Κέντρο Επεξεργασίας του Θριασίου Πεδίου.

Κατασκευή αγωγών απορροής ομβρίων υδάτων στην οδό Μ. Αλεξάνδρου, στο Δήμο Διονύσου

Προϋπολογισμός: 1,8 εκ. Ευρώ

Χρηματοδότηση: ΠΕΠ Αττικής

Πρόκειται για τη Β' φάση του έργου της κατασκευής αγωγών απορροής ομβρίων υδάτων, με την οποία συμπληρώνεται το υπάρχον δίκτυο ομβρίων, ώστε να γίνει ευχερέστερη η συλλογή και απορροή των ομβρίων υδάτων της περιοχής.

Ανάπλαση των οδών Προύσσης, Μαρίνου Αντύπα και Αγίας Βαρβάρας, στους Δήμους Αιγάλεω και Αγίας Βαρβάρας

Προϋπολογισμός: 2,9 εκ. Ευρώ

Χρηματοδότηση: ΠΕΠ Αττικής

Το έργο αφορά στη βελτίωση της προσβασιμότητας και της λειτουργικότητας κοινόχρηστων χώρων για τη διευκόλυνση των δημοτών και κυρίως των παιδιών και των ΑμΕΑ. Το έργο περιλαμβάνει την πλήρη ανάπλαση των πεζοδρομίων, με συνολική επιφάνεια 9.800 τετραγωνικών μέτρων, με δημιουργία όδευσης τυφλών, ραμπών ΑμΕΑ, νέες φυτεύσεις και αρδευτικό δίκτυο.

Αναπλάσεις - Δημιουργία Δρόμων Ήπιας Κυκλοφορίας στην Άνω και Κάτω Πεύκη

Προϋπολογισμός: 3,3 εκ. Ευρώ

Χρηματοδότηση: ΠΕΠ Αττικής

Το έργο αφορά σε παρεμβάσεις αστικής ανάπλασης στην Άνω και Κάτω Πεύκη (οδοί Κονίτσης - Κορίνθου, Λέρου, Πατριάρχου Γρηγορίου Ε', Κολοκοτρώνη. Το έργο αφορά στη δημιουργία δρόμων ήπιας κυκλοφορίας, τη διαπλάτυνση πεζοδρομίων, ώστε να διευκολύνονται τα ΑμΕΑ, τη δημιουργία ειδικών οδεύσεων τυφλών και ποικίλες φυτεύσεις.

Βιοκλιματική Ανάπλαση Οδών και Δημιουργία Δικτύου Ποδηλατόδρομων στο Δήμο Αγίας Παρασκευής, με προϋπολογισμό 9,52 εκ. Ευρώ.

Σημειώνεται ότι τα έργα με αριθμό 4, 5, 6 μεταφέρονται στο ΠΕΠ Αττικής αποδεσμεύοντας ένα σημαντικό ποσό από τον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να διατεθεί σε άλλες δράσεις.

Τέλος, υπογράφτηκε η Προγραμματική Σύμβαση που αφορά στο έργο:

Αισθητική και Ποιοτική Αναβάθμιση Κοινόχρηστων χώρων Πλατείας Χαρίτων και παράπλευρων χώρων (στο Ο.Τ. 69) στο Δήμο Γλυφάδας

Προϋπολογισμός: 1,7 εκ. Ευρώ

Χρηματοδότηση: Πόροι Περιφέρειας Αττικής

Πρόκειται για την ολική ανάπλαση της Πλατείας Χαρίτων και περιλαμβάνει την επαναδιαμόρφωση των ελεύθερων χώρων με τη δημιουργία νέων οδεύσεων – μονοπατιών, νέες φυτεύσεις - παρτέρια, προσθήκη σύγχρονων παιχνιδιών παιδικής χαράς με θεματικές ενότητες και ειδική πρόβλεψη για παιδιά ΑμΕΑ, ηλεκτροφωτισμός της Πλατείας και δίκτυο άρδευσης.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, παίρνοντας το λόγο, αφού ευχαρίστησε τους Υπουργούς Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, κ. Κ. Χατζηδάκη, και Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γ. Μανιάτη, για την άψογη συνεργασία και την καθημερινή και ουσιαστική επαφή, με προτάσεις και αντιπροτάσεις, τόνισε, μεταξύ άλλων:

«Ένας προπονητής στο μπάσκετ μου είπε κάποτε 'δεν έχει σημασία πόσο ψηλός είσαι αλλά πόσο ψηλά παίζεις'. Και με τους δύο Υπουργούς και τους Δημάρχους παίζουμε ψηλά. Κι αυτό αφορά στο ΕΣΠΑ.

Είναι η τέταρτη συνάντηση που κάνουμε από το τέλος Ιουλίου και συνολικά έχουμε υπογράψει πάνω από 30 συμβάσεις για νέα έργα που ξεπερνούν τα 300 εκατ. ευρώ.

Αν ψάξετε ένα ένα όλα αυτά τα έργα, θα διαπιστώσετε ότι κανένα δεν είναι έργο βιτρίνας. Κανένα έργο δεν είναι περιττό. Κανένα έργο δεν είναι πολυτέλεια.

Είναι όλα έργα ουσίας. Είναι όλα έργα υποδομής. Έργα απαραίτητα για τους πολίτες. Έργα που τα έχουν ανάγκη οι τοπικές κοινωνίες.

Την ανάπτυξη δεν την παραγγέλνεις. Την ανάπτυξη τη χτίζεις μέρα με τη μέρα. Σύμβαση σύμβαση. Εργοτάξιο εργοτάξιο. Χρειάζεται δουλειά μυρμηγκιού για να την πετύχεις.

Και εμείς αυτό κάνουμε. Κάθε μέρα, από το πρωί μέχρι το βράδυ δουλεύουμε, για να ξεπεράσουμε εμπόδια και να υπερνικήσουμε δυσκολίες.

Παλαιότερα, ζητούσαμε από το Κράτος να μας λύνει προβλήματα. Τώρα πια δεν έχουμε αυταπάτες. Το μόνο που ζητάμε από το Κράτος, πλέον, είναι να μην μας βάζει αυτό προβλήματα.

Ευτυχώς υπάρχουν και φωτεινές εξαιρέσεις… Και είναι ευτύχημα που σε τόσο κρίσιμα Υπουργεία, όπως το Ανάπτυξης και το Περιβάλλοντος, προΐστανται ο κος Χατζηδάκης και ο κος Μανιάτης. Δύο Υπουργοί με τους οποίους έχουμε εξαιρετική συνεργασία.

Σε μία δυσμενή οικονομική και κοινωνική συγκυρία, η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει να προχωράει μπροστά και να μιλάει με το έργο της.

Παρά τις αντιξοότητες, παρά τις τρικλοποδιές, σε πείσμα των καιρών και ορισμένων που εξακολουθούν να σκέφτονται με τη λογική περασμένων δεκαετιών, εμείς κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας.

Οι ανάγκες των πολιτών δεν έχουν χρώμα. Οι απαιτήσεις της κοινωνίας δεν διαχωρίζονται με κομματικά κριτήρια. Οι αγωνίες των νέων δεν αντιμετωπίζονται με υποσχέσεις. Όσοι έχουν επιλέξει αυτό το δρόμο, να ξέρουν ότι θα είναι μόνοι τους. Δεν θα παρασύρουν και εμάς μαζί τους.

Μια σοφή παροιμία λέει πως «αν δεν μεγαλώσεις παιδί και αν δεν χτίσεις σπίτι, δεν ξέρεις τί θα πει πρόβλημα». Το ίδιο ισχύει και στο Δημόσιο: αν δεν έχεις υπογράψει έστω μια σύμβαση και αν δεν έχεις εκτελέσει ούτε ένα δημόσιο έργο, δεν ξέρεις τί θα πει γραφειοκρατία…. Όσοι είναι απέξω και κάνουν κριτική ή όσοι θεωρούν ότι είναι μόνο για να κάνουν «Υψηλή Πολιτική» και να κουνάνε το δάχτυλο, τους προτείνω να ασχοληθούν λίγο και με την πεζή καθημερινότητα. Έχουν να διδαχθούν πολλά…

Επιτρέψτε μου όμως, κλείνοντας, να ξεφύγω λίγο από τη μίζερη πολλές φορές πραγματικότητα, και να στείλω ένα μήνυμα αισιοδοξίας που το έχουμε ανάγκη όλοι: Με σκληρή δουλειά, συνεργασία και αλληλοκατανόηση μπορούμε να τα καταφέρουμε, και θα τα καταφέρουμε. Θα το προλάβουμε και πάλι το αεροπλάνο με τον Υπουργό…».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Υπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος δήλωσε:

«Η αλήθεια είναι ότι η ανάπτυξη δεν διατάσσεται. Είναι αποτέλεσμα σωστού σχεδιασμού, επιμονής και δουλειάς.

Σήμερα εδώ έχουμε τα αποτελέσματα της δουλειάς. Διότι, η ανάπτυξη είναι έργα. Το ΕΣΠΑ είναι έργα. Το ΕΣΠΑ είναι στήριξη της ποιότητας της ζωής μας. Το ΕΣΠΑ είναι ένα κοινωνικό δίχτυ προστασίας. Αυτό είναι που σήμερα προωθείται.

Μέχρι πέρυσι είχαμε αγωνία για το ΕΣΠΑ. Σήμερα διαπιστώνουμε ότι δεν χωράνε πια άλλα προγράμματα στο ΕΣΠΑ. Μπορούμε να εντάσσουμε ακόμα δύο μήνες και το πρόβλημά μας είναι ένα «ευχάριστο» πρόβλημα. Πρέπει να διαλέξουμε μεταξύ των προγραμμάτων που περιμένουν στη λίστα αναμονής.

Βεβαίως, έρχεται το επόμενο ΕΣΠΑ αμέσως μετά και αυτοί που δεν θα ενταχθούν στο σημερινό, μπορούν να καλυφθούν από το καινούργιο. Ωστόσο, δεν είναι απλά και μόνο μια θεωρητική διακήρυξη ότι η χώρα ενώ ήταν 18η στις απορροφήσεις, πέρυσι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, φέτος είναι 4η. Αυτό αντανακλάται στην καθημερινή πραγματικότητα. Το δείχνουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί που κατασκευάζονται, το δείχνουν τα κοινωνικά προγράμματα σε σχέση με τους ανασφάλιστους και τους άνεργους. Το δείχνουν τα 17.000 επιχειρηματικά σχέδια που πρόσφατα εγκρίναμε. Το δείχνουν μια σειρά από τεχνικά έργα, τα οποία εξελίσσονται σε όλη την Ελλάδα.

Όλα αυτά έρχονται να αποδείξουν ότι, «ναι» το ΕΣΠΑ τρέχει και αλλάζει τη ζωή μας.

Χαίρομαι που υπάρχει αυτή η σημαντική πρόοδος στην Περιφέρεια Αττικής. Υπογραμμίζω κι εγώ ότι έχουμε πολύ καλή συνεργασία τόσο με τον Περιφερειάρχη κ. Σγουρό όσο και με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας. Με αυτήν την ευκαιρία θέλω να σημειώσω, επίσης την ικανοποίησή μου για το ότι με το σύνολο των Περιφερειαρχών της χώρας έχουμε μια παραγωγική συνεργασία.

Αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής θα είναι και ο σχεδιασμός του νέου ΕΣΠΑ. Δεν θέλουμε να είναι ακόμα ένα πρόγραμμα για τη χώρα, αλλά ένα πρόγραμμα, το οποίο θα προχωρήσει σε άλλες ταχύτητες, που θα αφήσει πράγματι το αποτύπωμά του στην προσπάθεια για την ανάπτυξη.

Πραγματικά αυτήν την ώρα, αυτό που εξελίσσεται μπροστά μας είναι η μάχη της γενιάς μας. Πρέπει ο καθένας από τη θέση του να κάνει ό,τι περισσότερο μπορεί, έτσι ώστε να συμβάλλει η χώρα, μια ώρα αρχύτερα, να βρεθεί στο δρόμο της ανάκαμψης και της ανάπτυξης.

Χαίρομαι που σήμερα εδώ έχουμε μπροστά μας την Ελλάδα των έργων, την Ελλάδα της ανάπτυξης. Και αυτή την προσπάθεια εμείς θα συνεχίσουμε να τη στηρίζουμε με κάθε δυνατό τρόπο».

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, παίρνοντας το λόγο, επεσήμανε ότι:

«Έχοντας οργανώσει ένα διήμερο συμπόσιο στο Υπουργείο, είχαμε συγκεντρώσει όλους τους άλλους Περιφερειάρχες για να συζητήσουμε τα περιφερειακά χωροταξικά σχέδια. Από τη δική μας οπτική γωνία το ζήτημα της αειφόρου ρύθμισης του χώρου αποτελεί τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση σε αυτό τον τόπο. Επενδύουμε στην προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Χαίρομαι, γιατί σε 10 μέρες από σήμερα, σε συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Αττικής, θα παρουσιάσουμε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο για την Αττική και την Αθήνα. Το νέο οδικό χάρτη για την ανάπτυξη του λεκανοπεδίου.

Είναι ευτυχής συγκυρία να έχουμε τα έργα που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, ένα σχεδιασμό της νέας χρονιάς σε σχέση με την ανάπτυξη που δίνει μεταρρυθμιστική εικόνα στο λεκανοπέδιο. Δημιουργείται αισιοδοξία και ελπίδα.

Νέος τρόπος αντιμετώπισης των πραγμάτων μετά την κρίση. Το ζήτημα της εξοικονόμησης ενέργειας, το ζήτημα των αναπλάσεων στις αστικές περιοχές της χώρας και των κτιρίων, ένα ζήτημα που ταλαιπωρεί κυρίως τα φτωχά νοικοκυριά. Είναι ένα ζήτημα στο οποίο έχουμε δώσει έμφαση. Αυτή τη στιγμή επενδύονται στον χώρο της οικοδομής, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, πάνω από 2 δις ευρώ για ζητήματα εξοικονόμησης ενέργειας σε κτήρια και αστικών αναπλάσεων με βιοκλιματική αντιμετώπιση σε όλη τη χώρα. Είναι μεγάλη πρόκληση, στην οποία απαντούμε θετικά και σχεδιάζουμε στη νέα προγραμματική περίοδο, ο συγκεκριμένος τομέας, που είναι ένας τομέας φιλοπεριβαλλοντικός και κοινωνικά ευαίσθητος, γιατί κυρίως απευθύνεται στα μεσαία και χαμηλού εισοδήματος νοικοκυριά, θα είναι ένας νέος πυλώνας του νέου μοντέλου ανάπτυξης της χώρας.

Συγχαρητήρια στην πρωτοπόρα Περιφέρεια Αττικής και το Γιάννη Σγουρό και στους Δημάρχους. Η καλή και στενή συνεργασία μεταξύ Υπουργείων, Κεντρικής Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελεί τη μοναδική ελπίδα για να ξεπεράσουμε την κρίση».

Κοινός τόπος στις δηλώσεις όλων των παρευρισκομένων Δημάρχων ήταν οι θερμές ευχαριστίες στο πρόσωπο του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού, για την έμπρακτη συμπαράστασή του στην αναβάθμιση των Δήμων τους που θα επιτευχτεί με την υλοποίηση των συγκεκριμένων έργων.

Αναλυτικότερα, οι Δήμαρχοι, μεταξύ άλλων, τόνισαν τα εξής:

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, αστειευόμενος, υποσχέθηκε πως θα φέρνει μελέτες συνέχεια, για να παίρνει όσο το δυνατόν περισσότερα έργα. Ευχαρίστησε επίσης, όλους εκείνους που συνέβαλαν στο να φτάσουμε να είμαστε σήμερα στο στάδιο των υπογραφών, αλλά κυρίως ευχαρίστησε όλους τους αφανείς παράγοντες που θα συμβάλουν στην υλοποίηση αυτού του έργου, από τον Αντιδήμαρχο μέχρι και τον τελευταίο υπάλληλο των τεχνικών υπηρεσιών.

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, Βασίλης Βαλασόπουλος, δήλωσε ότι το συγκεκριμένο αντιπλημμυρικό έργο είναι απαραίτητο για την περιοχή και πρόκειται να σώσει ζωές.

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς, αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Αττικής για τη συμβολή της Περιφέρειας στην υλοποίηση ενός τόσο σημαντικού έργου στο Δήμο του, στάθηκε στην αναβάθμιση που προβλέπεται να έχει η συγκεκριμένη περιοχή, κυρίως από τη φύτευση 1.600 δέντρων.

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Κώστας Κόκορης, υπογράμμισε πως η παιδική χαρά, που πρόκειται να ανακατασκευαστεί, υπήρξε πρωτοποριακή το 1980 όταν πρωτοφτιάχτηκε αλλά με την πάροδο των χρόνων η φθορά ήταν μεγάλη. Η νέα Παιδική Χαρά, η οποία θα είναι προσβάσιμη και σε άτομα με ειδικές ανάγκες, πρόκειται να βαδίζει στα βήματα της παλιάς ως προς την πρωτοπορία αλλά επιπλέον θα είναι σχεδιασμένη ανάλογα με τις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής.

Ο Δήμαρχος Ύδρας, Άγγελος Κοτρώνης, τόνισε πως αυτό το γήπεδο έχει ιστορική σημασία για την περιοχή, κυρίως λόγω παλαιότητας, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε, εκτός από τον Περιφερειάρχη Αττικής και τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, Δημήτρη Κατσικάρη για τη συμπαράστασή του.

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων, Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, από την πλευρά του, υπογράμμισε πως ο νέος Παιδικός Σταθμός θα είναι βιοκλιματικός και χτισμένος σύμφωνα με τα πιο σύγχρονα πρότυπα, ενώ παράλληλα απηύθυνε έκκληση προς τους αρμόδιους Υπουργούς να φροντίσουν για τη στελέχωσή του.

Ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Γιώργος Τσουκαλάς, χαρακτήρισε το συγκεκριμένο έργο, ως έργο υποδομής, ζωτικής σημασίας για την περιοχή.

Ο Δήμαρχος Αλίμου, Θάνος Ορφανός, δήλωσε ότι είναι απαραίτητος ο Παιδικός Σταθμός για την περιοχή, κυρίως τώρα που η κακή οικονομική συγκυρία δυσχεραίνει τη ζωή των πολιτών. Παράλληλα, ευχήθηκε οι επιδοτήσεις από το ΕΣΠΑ να συνεχιστούν.

Ο Δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου, στάθηκε στην ανάγκη να ακολουθήσουν και άλλα έργα στην περιοχή, κυρίως περιβαλλοντικά.

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης - Πεύκης, Δημήτρης Φωκιανός, δήλωσε πως αυτό είναι το τρίτο μεγάλο έργο για την περιοχή του και σύντομα περιμένει να μπουν οι υπογραφές και για άλλα δύο.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού, Γιάννης Οικονομάκος, δήλωσε πως είναι ευχής έργον η αγαστή συνεργασία μεταξύ Κυβέρνησης, Περιφέρειας και Δήμων.

Ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης, Μιλτιάδης Καρπέτας, αφού στάθηκε στην αναγκαιότητα του έργου, τόνισε πως ο καλός ο λόγος πρέπει να λέγεται μόνο όταν είναι δίκαιος και στην περίπτωση του Περιφερειάρχη Αττικής είναι απαραίτητος, μιας που το έργο που έχει να επιδείξει στην Περιφέρεια είναι εξαιρετικό.

Ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, Γιώργος Καπλάνης, δήλωσε πως το έργο έχει ήδη ξεκινήσει και προχωρά με γοργούς ρυθμούς, ενώ ανυπομονεί να επισκεφτεί ξανά την Περιφέρεια για την υπογραφή και άλλων συμβάσεων.

Ο Αντιδήμαρχος Αιγάλεω, Γιώργος Τόλης, εξέφρασε την επιθυμία αλλά και την ευχή για ισομερή κατανομή των πόρων.

Τέλος, ο Δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης, δήλωσε πως το έργο που αφορά στο Δήμο του είναι έργο πνοής που θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.