Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Μύθος ότι τα πόδια διεγείρουν ερωτικά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Είναι η λιγότερο αισθησιακή περιοχή του σώματος.

Νευροεπιστήμονες που μελετούν τη σχέση του σεξ και του εγκεφάλου κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα πόδια είναι το λιγότερο ελκυστικό μέρος της ανατομίας ενός ανθρώπου.

Σύμφωνα με μια έρευνα που διεξήγαγε το πανεπιστήμιο της Bangor σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Witwatersrand του Γιοχάνεσμπουργκ, τα πόδια κατατάχθηκαν στη χαμηλότερη θέση από τα 41 μέρη του σώματος από την άποψη της σεξουαλικής ελκυστικότητας, με δεύτερη από το τέλος την επιγονατίδα.

Τα αποτελέσματα της μελέτης, που απομυθοποιούν την ευρέως διαδεδομένη θεωρία, ότι τα πόδια έχουν... αισθησιακή επίδραση στα γεννητικά όργανα, δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό για τις νευροεπιστήμες, Cortex , καθώς και σε πολλές εφημερίδες όπως ο Observer.

Οι άντρες, υποστηρίζει ακόμη η έρευνα, έχουν σχεδόν όσες ερωτογενείς ζώνες έχει και μια γυναίκα.

«Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το γυναικείο σώμα είναι γεμάτο ερωτογενείς ζώνες και ότι οι άντρες έχουν μόνο μία... την προφανή περιοχή των γεννητικών οργάνων» ανέφερε ο καθηγητής Oliver Turnbull από το τμήμα ψυχολογίας του πανεπιστημίου της Bangor. «Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική. Έχουν σχεδόν τόσες ερωτογενείς περιοχές στο σώμα τους όσες και οι γυναίκες».

Στην έρευνα συμμετείχαν 800 εθελοντές από τη Μεγάλη Βρετανία και τη Νότια Αφρική.

Όπως είναι αναμενόμενο, η πιο «διάσημη» ερωτογενής περιοχή ήταν φυσικά τα γεννητικά όργανα, ενώ ακολουθούσαν τα χείλη, τα αυτιά, το εσωτερικό των μηρών και οι ωμοπλάτες.

«Ανακαλύψαμε ότι σε τουλάχιστον δύο πολύ διαφορετικές περιοχές της Γης, οι άνθρωποι έχουν τις ίδιες ερωτογενείς ζώνες στο σώμα τους» πρόσθεσε ο καθηγητής, τονίζοντας ότι φαίνεται ότι είναι «κάτι γραμμένο στο DNA μας και δεν έχει να κάνει με τις πολιτιστικές ή άλλες εμπειρίες ζωής των ανθρώπων».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.