Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Το χρονικό της τραγωδίας με την μικρή 13χρονη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διαβάστε τα ακόλουθα άρθρα για την ιστορία με τον τραγικό και άδικο χαμό της μικρής 13χρονης στην Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης, από αναθυμιάσεις που "έβγαζε" μαγκάλι.

---------------------

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη - 13χρονη έχασε τη ζωή της από αναθυμιάσεις

Μια 13χρονη έχασε τη ζωή της στην Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης και σύμφωνα με πληροφορίες ο θάνατός της προήλθε από αναθυμιάσεις που "έβγαζε" μαγκάλι.

Πρόκειται για κορίτσι από τη Σερβία, που διέμενε με την 54χρονη άνεργη μητέρα του. Όπως έγινε γνωστό, στο σπίτι δεν είχαν ρεύμα και χρησιμοποιύσαν για θέρμανση το μαγκάλι.

Γύρω στις 10 το βράδυ, η μητέρα λιποθύμησε και όταν ανέκτησε τις αισθήσεις της, είδε λιπόθυμη την κόρη της, η οποία, όμως, δεν ανταποκρινόταν στις προσπάθειες ανάνηψης.

Στο σημείο έσπευσε ιατροδικαστής, που εκ πρώτης όψεως, διαπίστωσε ότι ο θάνατος της 13χρονης οφείλεται σε δηλητηρίαση από αέρια. Η 54χρονη μητέρα μέσα στην τραγωδία που βίωσε, συνελήφθη.

---------------------


Το χρονικό της τραγωδίας

Το χρονικό της τραγωδίας στην Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης παρουσίασε η πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, εδώ και 2,5 μήνες το σπίτι όπου διέμεναν το 13χρονο κοριτσάκι και η 54χρονη άνεργη μητέρα του, δεν είχε ρεύμα.

Όπως προέκυψε από τις πληροφορίες των κατοίκων της περιοχής, η μητέρα αναγκάστηκε να ανάψει το μαγκάλι, προκειμένου να ζεσταθούν.

Η γυναίκα έχασε τις αισθήσεις της και λιποθύμησε. Όταν συνήλθε η μητέρα, είδε το κοριτσάκι της στο πάτωμα να κείτεται.

Προσπαθώντας να το συνεφέρει, δεν τα κατάφερε, βγήκε έξω και φώναζε σε βοήθεια.

Ένας οικογενειακός φίλος έδωσε τις πρώτες βοήθειες στο παιδί. Ωστόσο, δεν κατάφερε να το συνεφέρουν. Ήταν ήδη αργά.

Παράλληλα, κλήθηκε το ΕΚΑΒ, έφτασε η πυροσβεστική και η αστυνομία. Παρόλα αυτά, το μόνο που διαπίστωσαν, ήταν ότι το παιδί ήταν ήδη νεκρό.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:



---------------------

Τρεις μήνες δεν είχαν ρεύμα

Αξιοπρεπή, χωρίς ποτέ να έχει ζητήσει βοήθεια από κανέναν, περιγράφουν γείτονες την 54χρονη άνεργη γυναίκα η οποία έχασε τη 13χρονη κόρη της όταν άναψε ένα μαγκάλι, μέσα στο διαμέρισμά τους για να ζεσταθούν επειδή δεν είχαν ρεύμα.

Τρεις μήνες ζούσαν χωρίς ηλεκτροδότηση οι δύο γυναίκες οι οποίες, απογοητευμένες από τις συνθήκες ζωής, είχαν αποφασίσει να γυρίσουν στην πατρίδα τους, τη Σερβία. Η 54χρονη Ζωή, όπως λένε οι γείτονες, δούλευε περιστασιακά σε ταβέρνες αλλά τον τελευταίο καιρό ήταν άνεργη και προσπαθούσε να κερδίσει κάποια χρήματα πουλώντας ημερολόγια.

"Προχθές ήρθε από το μαγαζί μου και με παρακάλεσε να αγοράσω ένα ημερολόγιο. Δεν ήξερα σε τι κατάσταση είχε περιέλθει η οικογένεια..." λέει ιδιοκτήτρια γειτονικού καταστήματος συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό.

Σοκαρισμένος είναι και ο γείτονας από το απέναντι διαμέρισμα ο οποίος προσπάθησε χθες το βράδυ, με τεχνητή αναπνοή, να επαναφέρει στη ζωή το άτυχο κορίτσι.

"Η Σάρα ήταν συμμαθήτρια με την κόρη μου, ερχόταν συχνά σπίτι μας και ήξερα ότι ετοιμάζονταν να γυρίσουν πίσω. Στη Σερβία έμενε η δεύτερη κόρη της 54χρονης ενώ έχει και έναν γιο που ζει στην Αθήνα" λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και αναρωτιέται πώς μπορεί να χάνει τη ζωή του ένα κοριτσάκι από την προσπάθεια να ζεσταθεί....

Συμμαθητές της μικρής Σάρας περνούσαν το πρωί από το σπίτι του κοριτσιού, ένα διαμέρισμα στην Ξηροκρήνη, μην μπορώντας να πιστέψουν τι είχε συμβεί το προηγούμενο βράδυ. Έδειχναν φωτογραφίες του κοριτσιού που χαμογελούσε ανέμελο, κρύβοντας τις δυσκολίες που περνούσε αφού όπως λέει η διευθύντρια του 12ου Γυμνασίου όπου φοιτούσε, Αρχοντούλα Ανέστη, "κανείς δεν ήξερε για την κατάσταση που είχαν περιέλθει, ούτε καν οι φίλες της".

"Γνωρίζαμε τη Σάρα από την πρώτη γυμνασίου που είχε έρθει στο σχολείο μας και η ίδια όπως και η μητέρα της, ήταν πάντα πολύ αξιοπρεπείς και καλοντυμένες, χωρίς να δίνουν δηλαδή την εντύπωση ότι είχαν οικονομικά προβλήματα και ζούσαν τόσο καιρό χωρίς ρεύμα" αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Ανέστη. Προσθέτει μάλιστα πώς αν η 54χρονη είχε απευθυνθεί στο σχολείο, θα μπορούσαν να τη βοηθήσουν μέσω του δικτύου αρωγής που έχουν αναπτύξει με την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως - Σταυρουπόλεως.

Η γυναίκα όμως δεν είχε ζητήσει ποτέ βοήθεια, ούτε καν και από τον δήμο Θεσσαλονίκης όπως ξεκαθαρίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Καλυψώ Γούλα τονίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία αίτησή της στις δομές του δήμου, όπως το συσσίτιο ή το κοινωνικό παντοπωλείο.

---------------------


Ελεύθερη η 54χρονη μητέρα

Ελεύθερη, με εισαγγελική εντολή, αφέθηκε η 54χρονη μητέρα, σερβικής καταγωγής, η οποία συνελήφθη για τον τραγικό θάνατο της 13χρονης κόρης της, που ξεψύχησε χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη, πιθανότατα, από αναθυμιάσεις μαγκαλιού.

Η 54χρονη γυναίκα, μέσα στην τραγωδία που βιώνει, συνελήφθη και μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα Πλατείας Δημοκρατίας, όπου, μετά από παρέμβαση της εισαγγελέας πλημμελειοδικών, αφέθηκε το πρωί ελεύθερη.

Σε βάρος της σχηματίζεται δικογραφία, που, μόλις ολοκληρωθεί, θα αποσταλεί στην εισαγγελία πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Η τραγωδία αποκαλύφθηκε χθες γύρω στις 11 το βράδυ, στο ρετιρέ διαμέρισμα του 4ου ορόφου οικοδομής επί της οδού Μπαρκοπούλου στην περιοχή Ξηροκρήνη, της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Αστυνομικοί της άμεσης δράσης ενημερώθηκαν για το συμβάν από το ΕΚΑΒ. Όταν έφτασαν στο σκοτεινό διαμέρισμα, αντίκρισαν το άψυχο κορμάκι της 13χρονης μαθήτριας γυμνασίου, πεσμένο στο έδαφος. Η 54χρονη μητέρα της προσπαθούσε μάταια να επαναφέρει τις αισθήσεις της κόρης της. Οι αστυνομικοί εντόπισαν σε κοντινή απόσταση από το σημείο όπου κειτόταν νεκρή η ανήλικη κοπέλα ένα μαγκάλι το οποίο εκείνη την ώρα δεν έκαιγε.

Ιατροδικαστής που έσπευσε στο διαμέρισμα, εξετάζοντας την 13χρονη, εκτίμησε ότι ο θάνατός της προήλθε από δηλητηρίαση, πιθανότατα, λόγω των αναθυμιάσεων που διοχετεύτηκαν στην ατμόσφαιρα από το μαγκάλι. Όπως έγινε γνωστό, το διαμέρισμα δεν διέθετε ηλεκτρικό ρεύμα κι ο μόνος τρόπος θέρμανσής του ήταν το μαγκάλι.

Σύμφωνα με γείτονες, μάνα και κόρη ζούσαν το τελευταίο τρίμηνο, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, το οποίο είχε διακοπεί, λόγω οικονομικής αδυναμίας της 54χρονης άνεργης γυναίκας.

Η τελευταία ζούσε, τουλάχιστον τα δέκα τελευταία χρόνια στη Θεσσαλονίκη, μαζί με την άτυχη κόρη της.

Η γυναίκα από τη Σερβία εργαζόταν περιστασιακά σε διάφορες δουλειές, προσπαθώντας να βγάλει τα προς το ζην, αλλά, τους τελευταίους μήνες, είχε μείνει άνεργη.


Πηγή: http://www.enikos.gr,  http://www.enikos.gr,  http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.