Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Ο Άγιος Βασίλης επισκέπτεται 5.556 σπίτια το δευτερόλεπτο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Αϊ-Βασίλης τρέχει και δεν προλαβαίνει, αφού, σύμφωνα με επιστημονικούς υπολογισμούς βασισμένους στα πληθυσμιακά ποσοστά του πλανήτη, φέτος θα πρέπει να μοιράσει 1,6 δισεκατομμύρια δώρα!

Μελετητές από τον οργανισμό The Big Bang UK Young Scientists and Engineer Fair σε συνεργασία με οικονομολόγους από το Centre for Economics and Business Research υπολόγισαν ότι για να μη μείνει κανένα παιδί πάνω στον πλανήτη παραπονεμένο, ο άγιος των Χριστουγέννων θα πρέπει να επισκέπτεται 5.556 σπίτια το δευτερόλεπτο! Με 2,5 παιδιά κατά μέσο όρο ανά οικογένεια, θα χρειαστεί να πραγματοποιήσει 640.000.000 στάσεις το βράδυ της 24ης Δεκεμβρίου.

Με δεδομένο ότι κάθε δώρο καταλαμβάνει κατά μέσο όρο 0,008 κυβικά μέτρα, η αποθήκη του θα πρέπει να διαθέτει χωρητικότητα ίση με αυτήν που καλύπτουν 240.000 διώροφα πούλμαν, ενώ σε ό,τι αφορά το χαρτί περιτυλίγματος, θα πρέπει να έχει μήκος 2.400.000 χιλιόμετρα και θα του στοιχίσει περίπου 1,4 δισ. ευρώ!

Κι αν ο Άγιος Βασίλης καταναλώσει όλο το γάλα και τα γλυκά που θα του έχουν αφήσει τα παιδιά δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, θα φορτωθεί 150 δισ. θερμίδες μέσα σε μία μόλις νύχτα, τις οποίες για να τις κάψει, θα πρέπει να περπατήσει περίπου 2 δισ. χιλιόμετρα που αντιστοιχούν με 54.000 φορές τον γύρο της Γης!

Είναι πολύ πιθανό λοιπόν ο Άγιος Βασίλης να εύχεται να μην ήταν «καλά παιδιά» τη φετινή χρονιά και τα 1,6 δισ. πιτσιρίκια του πλανήτη.

Σύμφωνα πάντως με την Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση, μία υπηρεσία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που εδρεύει στη Βέρνη, ο Άγιος Βασίλης, οι Τρεις Μάγοι και οι υπόλοιποι φύλακες των χριστουγεννιάτικων παραδόσεων λαμβάνουν 8.000.000 γράμματα τον χρόνο, τα οποία οι εργαζόμενοι στα ταχυδρομεία όλου του κόσμου φροντίζουν να μην επιστρέφονται με τη σήμανση «χωρίς παραλήπτη».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.