Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

«Πρωταθλήτρια» στη φοροδιαφυγή η Αθήνα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αρνητική πρωτιά καταγράφει η Αθήνα στους ελέγχους των οικονομικών υπηρεσιών για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Στο στόχαστρο των «ράμπο» της εφορίας βρίσκονται εδώ και έναν μήνα εμπορικές επιχειρήσεις εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ και νυχτερινά κέντρα, για την έκδοση παραστατικών και αποδείξεων, με τους ελέγχους να «βγάζουν λαβράκια».



Συγκεκριμένα, κατά την 4η εβδομάδα λειτουργίας των συνεργείων (16-22/12/2013) πραγματοποιήθηκαν 2.954 προληπτικοί έλεγχοι, από τους οποίους οι 1.070 αφορούν επιχειρήσεις που σχετίζονται με την εστίαση και τη διασκέδαση.



Αναλυτικότερα, σε 2.738 από τις ελεγχόμενες επιχειρήσεις δε διαπιστώθηκε καμία παράβαση. Ωστόσο, σε 216 επιχειρήσεις στις οποίες πραγματοποιήθηκε έλεγχος διαπιστώθηκαν συνολικά 399 παραβάσεις. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι παραβάσεις αφορούν τη μη έκδοση αποδείξεων και στοιχείων.



Από τους ελέγχους βεβαιώθηκαν πρόστιμα συνολικής αξίας 273.650 ευρώ. Οι περισσότερες παραβάσεις εντοπίστηκαν στην Αθήνα (190), ενώ η υψηλότερη παραβατικότητα εμφανίζεται στο Βόρειο Αιγαίο με 18,75% και ακολουθούν η Ήπειρος με 15,79% και η Κρήτη με 15,7%. Το μικρότερο ποσοστό παραβατικότητας εντοπίζεται στην περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας με 2,8%.



Πηγή: http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.