Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

UNICEF: 4 εκατ. παιδιά θύματα του τυφώνα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Καθώς ο αριθμός των παιδιών που έχουν πληγεί από τον υπερ-Τυφώνα Χαϊγιάν στις Φιλιππίνες έχει φθάσει τα 4 εκατομμύρια, η UNICEF εντείνει τις προσπάθειές της για την αντιμετώπιση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης:

«Η UNICEF σπεύδει να στείλει προμήθειες έκτακτης ανάγκης στις περιοχές των Φιλιππίνων που καταστράφηκαν από τον υπερ-Τυφώνα Χαϊγιάν στις 8 Νοεμβρίου, καθώς οι τελευταίες εκτιμήσεις δείχνουν ότι έως και 4 εκατομμύρια παιδιά θα μπορούσαν τώρα να έχουν πληγεί από την καταστροφή».

Θεραπευτικές τροφές για παιδιά , σετ υγείας, σετ για καθαρό νερό και υγιεινή, για να υποστηρίξει έως και 3.000 οικογένειες στις πληγείσες περιοχές έχουν ήδη αποσταλεί από τις προμήθειες που είναι διαθέσιμες εντός της χώρας, με προτεραιότητα στη διανομή τους για την περιοχή Τακλομπάν αμέσως μόλις γίνει δυνατή η πρόσβαση.

«Σπεύδουμε να προσφέρουμε κρίσιμες προμήθειες στα παιδιά που φέρουν το κύριο βάρος αυτής της κρίσης», δήλωσε ο εκπρόσωπος της UNICEF στις Φιλιππίνες Tomoo Hozumi. «Είναι πολύ δύσκολο να φθάσουμε στις χειρότερα πληγείσες περιοχές, με περιορισμένη πρόσβαση, λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν από τον τυφώνα στις υποδομές και τις επικοινωνίες. Όμως εργαζόμαστε νύχτα-μέρα για να βρούμε τρόπο να στείλουμε αυτές τις προμήθειες για τα παιδιά αμέσως μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.»

Η UNICEF μεταφέρει αεροπορικώς από τις αποθήκες της στην Κοπεγχάγη, πρόσθετες προμήθειες αξίας 1.300.000 δολαρίων για ακόμα 10.000 οικογένειες, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που επλήγησαν από τον πρόσφατο σεισμό στη Μποχόλ. Οι αποστολές περιλαμβάνουν ταμπλέτες καθαρισμού του νερού, σαπούνι, ιατρικό υλικό, μουσαμάδες και διατροφικά συμπληρώματα.

Τα παιδιά που γλύτωσαν από το καταστροφικό πέρασμα του Χαϊγιάν εξακολουθούν να χρειάζονται επείγουσα βοήθεια για να επιβιώσουν την επόμενη μέρα της καταιγίδας. Ιδιαίτερη ανησυχία υπάρχει για την υγεία, λόγω των επιπτώσεων του τυφώνα στα συστήματα ύδρευσης και αποχέτευσης. Τα παιδιά χρειάζονται επίσης ασφαλείς και προστατευόμενους χώρους ώστε να είναι σε θέση να παίξουν και να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους για όσο οι ενήλικες θα εργάζονται να ανακτήσουν τα σπίτια τους και τα μέσα βιοπορισμού τους.

«Καθώς αποκτούμε μια καλύτερη εικόνα των επιπτώσεων αυτής της καταστροφής, γίνεται σαφές ότι ακόμα περισσότερα παιδιά έχουν πληγεί από όσα αρχικά νομίζαμε,» είπε ο κ. Hozumi. «Η UNICEF κάνει ότι μπορεί για να φτάσουμε σε αυτά τα παιδιά όσο το δυνατόν γρηγορότερα με κρίσιμες προμήθειες, να προστατεύσουμε την υγεία τους, την ασφάλειά και της ευημερία τους, στις δύσκολες μέρες που έχουμε μπροστά μας.»

Η Ελληνική Επιτροπή της UNICEF ανταποκρινόμενη στη διεθνή κινητοποίηση για παροχή βοήθειας για τα παιδιά στις Φιλιππίνες έχει ανοίξει ειδική ιστοσελίδα για online προσφορές στο www.unicef.gr/programs/philippines ενώ υπάρχει και ο αριθμός λογαριασμού στην Εθνική Τράπεζα:169/480021-48

Επίσης, όσοι θέλουν να βοηθήσουν μπορούν να τηλεφωνούν από σταθερό ΟΤΕ στο 901 11 17 17 17 (χρέωση €3+ΦΠΑ).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.