Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Ο μικρός σεφ που δεν... τρώει τίποτα!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Τheo Carnie δεν μπορεί να δοκιμάσει τις δημιουργίες του.

Για τους περισσότερους, το πιο ωραίο κομμάτι του να φτιάχνεις ένα κέικ είναι η στιγμή που του… ορμάς, μόλις βγει από το φούρνο. Αλλά ο μικροσκοπικός «master chef» της φωτογραφίας δεν μπορεί ούτε να δοκιμάσει τις δημιουργίες του.

Λόγω μιας σπάνιας δυσλειτουργίας του πεπτικού, ο Τheo Carnie από το Yorkshire δεν μπορεί να φάει κανονικό φαγητό και εξαρτάται από μια θρεπτική φόρμουλα που φτάνει κατευθείαν στην κοιλιά του μέσω ενός σωλήνα.

Την περασμένη εβδομάδα γιόρτασε τα γενέθλιά του με δύο τούρτες. Μία αληθινή, που την έφαγε η οικογένειά του, και μία ψεύτικη που την κράτησε ο ίδιος για ενθύμιο.

«Το ότι δεν μπορεί να φάει τούρτα δεν σημαίνει πως δεν έπρεπε να έχει την τούρτα του για τα γενέθλιά του», δήλωσε στη Daily Mail η 37χρονη μητέρα του Verity Carnie. «Του τραγουδήσαμε και εκείνος έσβησε τα κεράκια του. Του αρέσει να φτιάχνει τούρτες και κέικ και δεν τον πειράζει που όλοι γύρω του τρώνε».

Ο Theo σταμάτησε να τρώει κανονικό φαγητό όταν ήταν τριών ετών επειδή έκανε συνέχεια εμετούς.

Σε επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε το 2009 οι γιατροί στο Leeds General Infirmary «έδεσαν» το επάνω μέρος του στομαχιού του με το κάτω μέρος του οισοφάγου του κι έτσι δεν μπορεί να περάσει στη διαδικασία της πέψης όπως οι υπόλοιποι άνθρωποι.

Οι γονείς του τού έμαθαν να τρέφεται μέσω του σωλήνα που συνδέεται με μία συσκευή την οποία κουβαλά πάντα μαζί του σε ένα σακίδιο.

«Αυτός ο σωλήνας τον κρατά στη ζωή, του παρέχει όλη την τροφή που χρειάζεται και τα φάρμακά του», λέει η μαμά του, «ευτυχώς ήταν τόσο μικρός όταν έγινε η επέμβαση που δεν κοιτάζει πίσω κι εμείς βρήκαμε τρόπο να τα καταφέρουμε με το φαγητό του».

Ο Theo αγαπά το μαγείρεμα παρότι δεν μπορεί να δοκιμάσει τις δημιουργίες του. «Ο αγαπημένος του chef είναι ο Jamie Oliver», λέει η Verity, «τού αρέσει πολύ να μαγειρεύει και πάντα με βοηθά».

Δείτε τις φωτογραφίες

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.