Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Στην έξοδο γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η απόλυση 1.370 γιατρών του ΕΟΠΥΥ μέχρι το τέλος του έτους, που θα προκύψει από την κατάργηση ειδικοτήτων στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του οργανισμού την οποία έχει εισηγηθεί το υπουργείο Υγείας, αποτελεί -σύμφωνα με πληροφορίες- την εναλλακτική πρόταση της κυβέρνησης που θα συζητηθεί σήμερα μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και της τρόικας, με στόχο να προσδιοριστεί ο στόχος των 4.000 απολύσεων εντός του 2013.

Στη σημερινή κρίσιμη συνάντηση μεταξύ του Κυρ. Μητσοτάκη και των εκπροσώπων των δανειστών θα τεθούν επί τάπητος τα θέματα των 4.000 απολύσεων αλλά και του δεύτερου κύματος της κινητικότητας 12.5000 υπαλλήλων, για τα οποία το υπουργείο Διοικητικής μεταρρύθμισης έχει καταθέσει συγκεκριμένο σχέδιο και διεκδικεί δίμηνη παράταση (μέχρι τον Μάρτιο του 2014) για την εφαρμογή του.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείο Διοικητικής μεταρρύθμισης, περίπου 4.500-5.000 υπάλληλοι θα τεθούν σε κινητικότητα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, 5.000-5.500 από τον χώρο της Υγείας (ΕΟΠΥΥ και συγγενεύσεις νοσοκομείων) και 2.500 από τα Νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.