Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Ο άνδρας με το παραμορφωμένο πρόσωπο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σκληρές εικόνες - Ο Βινίτσιο Ρίβα είχε δεχτεί την αγκαλιά και τη συμπάθεια του πάπα Φραγκίσκου.

Η φωτογραφία του με τον πάπα Φραγκίσκο να τον αγκαλιάζει έκανε το γύρο του κόσμου. Το όνομά του είναι Βινίτσιο Ρίβα και πάσχει από μια βαριά μορφή νευροϊνωμάτωσης, μια από τις πιο συχνές αυτοσωματικές γενετικές διαταραχές που προκαλεί την παραμόρφωση του σώματος.

Η ασθένειά του ονομάζεται πάθηση του von Recklinghausen, που είναι μια πολύ σπάνια παθολογία, που προκαλεί τον σχηματισμό όγκων που προκαλούν ισχυρούς πόνους σε ολόκληρο το σώμα.

Ο άνδρας που είναι 53 ετών και ζει στο χωριό Ίζολα στην περιφέρεια της Βιτσέντσας είχε συναντήσει στις 6 Νοεμβρίου τον πάπα Φραγκίσκο που τον είχε αγκαλιάσει και του είχε φιλήσει το παραμορφωμένο του πρόσωπο.

«Ο πάπας δεν έδειξε να με φοβάται και με αγκάλιασε. Καθώς μου χάιδευε το κεφάλι αισθάνθηκα μόνο αγάπη» ανέφερε ο 53χρονος για την συνάντησή του με τον προκαθήμενο της καθολικής εκκλησίας και συνέχισε:

«Πρώτα του φίλησα το χέρι, ενώ εκείνος μου χάιδευε το κεφάλι και τις πληγές μου. Μετά με τράβηξε προς το μέρος του, αγκαλιάζοντάς με δυνατά και φιλώντας μου το μέτωπο. Είχα το κεφάλι μου στο στήθος του, με κρατούσε σφιχτά και δεν με άφηνε από τα χέρια του. Προσπάθησα να του μιλήσω αλλά δεν τα κατάφερα, η συγκίνηση ήταν πολύ μεγάλη. Κράτησε λιγότερο από ένα λεπτό, αλλά μου φάνηκε πως πέρασε μια αιωνιότητα».

Ο άνδρας είχε πάει στην Ρώμη μαζί με τη 68χρονη θεία του Κατερίνα, που τον φροντίζει από όταν ήταν μικρός, καθώς ήταν αυτή που τον συνόδευε στο νοσοκομείο, όπου πήγαινε να γιατρεύει τις πληγές του.

Ο Βινίτσιο, που κληρονόμησε την ασθένειά του από την μητέρα του, είναι ιδιαίτερα αγαπητός στο χωριό του και πλέον κανείς δεν τρομάζει όταν τον συναντάει όπως αναφέρει η θεία του, ούτε τον αποπαίρνει λόγω της όψης του όπως παλιότερα εκτός από τον πατέρα του...

Ο πατέρας του που ζει ακόμα, ήταν οικοδόμος και τον έπαιρνε πάντα μαζί του στην οικοδομή αδιαφορώντας για την πάθησή του, ενώ ακόμα και σήμερα δεν τον αγκαλιάζει όταν τον συναντάει.


Με την αγαπημένη του θεία Κατερίνα




Στην παιδική του ηλικία


Με την θεία και την αδελφή του









 

Η μητέρα του


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.