Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Με μια παιδίατρο το νοσοκομείο Καστοριάς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κραυγή απόγνωσης από την Καστοριά. «Εάν τα παιδιά μας αρρωστήσουν κινδυνεύει η ζωή τους» καταγγέλλουν γονείς και εκπαιδευτικοί, τονίζοντας ότι στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου της πόλης υπάρχει μόνο μια γιατρός. «Παρακαλούμε τον Θεό να μην αρρωστήσουν τα παιδιά μας. Εδώ και έναν χρόνο υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην παιδιατρική κλινική και το υπουργείο δεν δίνει λύση. Απασχολείται μόνο μια παιδίατρος, με αποτέλεσμα η κλινική να παραμένει χωρίς εφημερίες για 20 ημέρες τον μήνα» τονίζει στη «Δημοκρατία» η Βασιλική Μαλέα, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Καστοριάς.

«Έχουν μεταφερθεί παιδιά στο νοσοκομείο και δεν υπήρχε γιατρός να εξετάσει. Τι θα γίνει αν κάποιο περιστατικό είναι σοβαρό;» αναρωτιέται η Ευαγγελία Βασιλείου, πρόεδρος του Συλλόγου τρίτεκνων Καστοριάς. Όπως καταγγέλλει η κυρία Μαλέα, το υπουργείο Υγείας το περασμένο καλοκαίρι διόρισε επικουρικά ακόμη έναν παιδίατρο, ο οποίος όμως αποχώρησε με την έναρξη του φθινοπώρου.

«Τώρα μας έχουν ενημερώσει ότι προκήρυξαν δύο θέσεις παιδιάτρων. Νιώθουμε ότι μας κοροϊδεύουν, αφού εδώ και τόσο καιρό δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για να καλυφθούν οι θέσεις και δεν ξέρουμε αν θα υπάρξει. Πρέπει άμεσα το υπουργείο Υγείας να δώσει λύση στο πρόβλημα».

Οι γονείς φοβούνται ότι κατά τη διάρκεια του χειμώνα θα αντιμετωπίσουν έντονα προβλήματα. Εξηγούν ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν είναι εύκολη η μετακίνηση των αρρώστων παιδιών σε άλλους νομούς, με τραγικό αποτέλεσμα να κινδυνεύουν.

Χθες το απόγευμα γονείς και φορείς της Καστοριάς έκαναν σύσκεψη για το θέμα και αποφάσισαν να απευθυνθούν επίσημα με έγγραφο προς το Υπουργείο Υγείας, θέτοντας προ των ευθυνών του τον υπουργό, Άδωνι Γεωργιάδη.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.