Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

«Όχι» της ισπανικής δικαιοσύνη στην έκδοση παιδεραστή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Είχε καταδικαστεί στο Μαρόκο αλλά πήρε χάρη «κατά λάθος» από το βασιλιά.

Αρνητική ήταν η απάντηση της ισπανικής δικαιοσύνη στο αίτημα έκδοσης ενός παιδεραστή που είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον των Μέσων Ενημέρωσης, όταν ο βασιλιάς του Μαρόκο του έδωσε χάρη.



Ο Ντάνιελ Γκαλβάν Βίνια είναι ιρακινής καταγωγής αλλά πήρε την ισπανική υπηκοότητα μετά το γάμο του με μια Ισπανίδα το 1982. Το 2011 καταδικάστηκε στο Μαρόκο σε κάθειρξη 30 ετών για έντεκα βιασμούς ανηλίκων, όμως στα τέλη Ιουλίου ο βασιλιάς τού έδωσε χάρη, αποφυλακίστηκε και επέστρεψε στην Ισπανία, όπου συνελήφθη ξανά.

Η αποφυλάκισή του προκάλεσε σάλο στο Μαρόκο, αναγκάζοντας το βασιλιά Μοχάμετ να ακυρώσει τη χάρη, υποστηρίζοντας ότι την υπέγραψε λόγω των «λανθασμένων πληροφοριών» που είχε για την υπόθεση. Σε βάρος του Γκαλβάν εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης τον Αύγουστο.

Ωστόσο, δικαστήριο της Μαδρίτης σήμερα να μην εκδώσει τον 65χρονο στο Μαρόκο, υιοθετώντας την πρόταση των εισαγγελικών αρχών. Ωστόσο, ο Γκαλβάν θα πρέπει να εκτίσει την ποινή των 30 ετών σε φυλακή της Ισπανίας. Σύμφωνα με την ισπανική δικαιοσύνη, οι συμβάσεις που ισχύουν μεταξύ των δύο χωρών δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο και κατά συνέπεια θα εκτίσει την ποινή του στην Ισπανία.

Οι συνήγοροι του Γκαλβάν υποστήριζαν ότι θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος, με βάση τη χάρη που του απονεμήθηκε στο Μαρόκο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.