Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Άμεσα η μεταφορά ασφαλισμένων του ΟΓΑ στον ΟΑΕΕ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το Υπουργείο Εργασίας μελετά όλες τις πτυχές του καθεστώτος ασφάλισης των επαγγελματοβιοτεχνών, σε περιοχές με ειδικά πληθυσμιακά κριτήρια, προκειμένου να προβεί στις αναγκαίες νομοθετικές πρωτοβουλίες, κάνει γνωστό ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Δημήτρη Αναγνωστάκη για τη «μεταφορά ασφαλισμένων του ΟΓΑ στον ΟΑΕΕ».

Ο βουλευτής ανέφερε στην ερώτησή του ότι «πρόθεση της κυβέρνησης είναι να καλύψει το έλλειμμα που έχει προκύψει στον ΟΑΕΕ με τη μεταφορά ασφαλισμένων από τον ΟΓΑ στον ΟΑΕΕ, σε περιοχές με λιγότερους από 2.000 κατοίκους, μέτρο που υπολογίζεται να αποφέρει περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ στα δημόσια ταμεία, ενώ το έλλειμμα του ταμείου του ΟΑΕΕ υπερβαίνει τα 600 εκατομμύρια ευρώ».

Στην απάντησή του ο υπουργός αναφέρεται στο υφιστάμενο πλαίσιο για τον προσδιορισμό του φορέα ασφάλισης των επαγγελματοβιοτεχνών ή εμπόρων που ασκούν δραστηριότητα σε περιοχές κάτω των 2.000 κατοίκων, ή 1.000 στους έξι νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Ευβοίας, Κορινθίας, Αχαϊας, Θεσσαλονίκης ή σε νησιά κάτω των 3.100 κατοίκων, με το οποίο λαμβάνεται υπόψη ο μέσος όρος εισοδημάτων της πρώτης τριετίας από την έναρξη του επαγγέλματος, καθώς και ο τρόπος άσκησης της δραστηριότητάς τους.

«Ενόψει των ανωτέρω και δοθέντος ότι από την εφαρμογή, της ως άνω ισχύουσας νομοθεσίας έχουν διαπιστωθεί ζητήματα ως προς το καθεστώς ασφάλισης των επαγγελματοβιοτεχνών στις περιοχές με ειδικά πληθυσμιακά κριτήρια, καθώς και για τη διασφάλιση μιας μόνιμης ασφαλιστικής σχέσης των προσώπων αυτών με τον ασφαλιστικό τους φορέα, το Υπουργείο μας, με βάση τις προτάσεις του ΔΣ του ΟΑΕΕ, ήδη μελετά όλες τις πτυχές του θέματος προκειμένου να προβεί με τις αναγκαίες νομοθετικές πρωτοβουλίες στη λήψη μέτρων για τη θέσπιση, το συντομότερο δυνατόν, ενός σαφούς και απλού θεσμικού πλαισίου», αναφέρει ο υπουργός Εργασίας.

Ταυτόχρονα όμως ο κ. Βρούτσης διαβεβαιώνει ότι «γνώμονας θα είναι, σε συνδυασμό με την αντιμετώπιση της εισφοροαποφυγής-εισφοροδιαφυγής και την αναγκαιότητα βιωσιμότητας του Οργανισμού, η άρση των στρεβλώσεων που έχουν ανακύψει και η εξασφάλιση διαρκούς και μόνιμης σχέσης ασφάλισης των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται σε περιοχές με ειδικά πληθυσμιακά κριτήρια με το φυσικό τους ασφαλιστικό φορέα που είναι ο ΟΑΕΕ».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.