Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Έπεσε κομμάτι οροφής σχολείου στην Καλαμπάκα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Σοκαρισμένοι είναι από χθες το απόγευμα γονείς, μαθητές και δάσκαλοι από την πτώση κομματιού από την οροφή του κτηρίου που στεγάζεται το 5ο Δημοτικό Καλαμπάκας.

Ήταν 4 το απόγευμα και στο σχολείο λειτουργούσαν ολοήμερα τμήματα. Ξαφνικά ακούστηκε ένα δυνατός θόρυβος και σκόνη κάλυψε την αίθουσα. Όταν τα πράγματα ηρέμησαν οι δάσκαλοι διαπίστωσαν ότι η αίθουσα ήταν γεμάτη κομμάτια τοίχου και ένα τμήμα διαστάσεων δύο μέτρων στο ταβάνι δεν υπήρχε στην θέση του.

Οι δάσκαλοι έβγαλαν τα παιδιά από το κτήριο, φοβούμενοι μήπως ακολουθήσουν και άλλες πτώσεις και ειδοποίησαν τον Διευθυντή του σχολείου. Σε λίγο παρούσα στο σχολείο ήταν και η Σχολική Σύμβουλος όπου ενημέρωνε τους αρμόδιους για το συμβάν.

Πρόκειται για ένα γεγονός που θορύβησε το δήμαρχο Καλαμπάκας, ο οποίος δήλωσε ότι η υπόθεση με όλα τα στοιχεία θα παραπεμφθεί στην Δικαιοσύνη.

Ο διευθυντής του σχολείο τρομαγμένος και ανήσυχος από το περιστατικό είπε ότι το ίδιο είχε συμβεί και τον Αύγουστο. Και τότε ένα τεράστιο κομμάτι από την οροφή είχε πέσει πάνω στα θρανία αλλά λόγω του ότι το σχολείο ήταν κλειστό δεν κινδύνευσε κανείς. Τότε ο Δήμος ανέλαβε την αποκατάσταση του προβλήματος ξηλώνοντας όλη την οροφή της αίθουσας και επενδύοντάς την με γυψοσανίδα.

Το περιστατικό συμβαίνει για δεύτερη φορά σε ένα κτήριο που η κατασκευή του είναι πρόσφατη και που προορίζεται για τη στέγαση νηπιαγωγείου. Παραχωρήθηκε όμως από το δήμο Καλαμπάκας για τν στέγαση του Δημοτικού έως ότου κατασκευαστεί το δικό του κτήριο.

Μέλημα του δήμου είναι αν καταστεί εφικτό μέχρι και τη Δευτέρα να αφαιρεθεί όλος ο σοβάς από το ταβάνι του σχολείου και όταν υπάρχει χρόνος και χρήματα να αποκατασταθεί, αναφέρει το stagonnews.gr.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.