Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Εγκύκλιος του ΙΚΑ για εταιρείες με οφειλές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εγκύκλιο για την εφαρμογή της αναστολής της δυνατότητας των επιχειρήσεων με υψηλές ληξιπρόθεσμες οφειλές, να υποβάλουν Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις (ΑΠΔ) μέσω Διαδικτύου, εξέδωσε η διοίκηση του ΙΚΑ.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η εφαρμογή του μέτρου θα ξεκινήσει από τις επιχειρήσεις εκείνες που: α) οφείλουν ιδιαίτερα μεγάλα ποσά, β) λειτουργούν, υποβάλλουν ΑΠΔ και δεν καταβάλουν τις τρέχουσες μηνιαίες ασφαλιστικές εισφορές, αυξάνοντας συνεχώς το ποσό της οφειλής τους, γ) δεν έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης των οφειλών τους, ενώ ταυτόχρονα έχουν ληφθεί σε βάρος τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ιδρύματος όλα τα προβλεπόμενα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης χωρίς εν τούτοις αυτά να αποφέρουν σημαντικά αποτελέσματα.

Όπως προβλέπει η εγκύκλιος, για την ενεργοποίηση του συστήματος οι εργοδότες θα πρέπει να απευθύνονται οι ίδιοι στα τοπικά υποκαταστήματα εφόσον προηγουμένως έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης και έχουν καταβάλει την πρώτη δόση. Προκειμένου να ενταχθούν στη ρύθμιση θα πρέπει μαζί με την αίτηση να συνυποβάλουν και την ΑΠΔ της απαιτητής μισθολογικής περιόδου.

Η ΑΠΔ θα θεωρείται εμπρόθεσμη εφόσον υποβληθεί μέχρι την τελευταία εργάσιμη για το Δημόσιο ημέρα του επόμενου μήνα από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της μέσω Διαδικτύου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.