Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Η IPCC παραδέχεται σφάλμα στην έκθεση για την Κλιματική Αλλαγή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αναθεώρηση των εκτιμήσεων για τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου
.
Σε αναθεώρηση των εκτιμήσεων για τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, τόσο προς τα πάνω όσο και προς τα κάτω, προχώρησε η Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC) των Ηνωμένων Εθνών, επισημαίνοντας ωστόσο ότι τα στατιστικά σφάλματα δεν επηρεάζουν τα συμπεράσματα περί έλλειψης χρόνου για την αναστροφή του φαινομένου.

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση της IPCC θεωρεί ως υπεύθυνο τον άνθρωπο κατά 95% για την υπερθέρμανση του πλανήτη και προβλέπει καύσωνες, πλημμύρες και άνοδο της στάθμης των ωκεανών, καλώντας παράλληλα τις κυβερνήσεις να στραφούν προς τις καθαρές μορφές ενέργειας.

Η επιτροπή ήλπιζε να αποφύγει μια νέα διόρθωση μετά από εκείνο το λάθος για το λιώσιμο των πάγων των Ιμαλαΐων το 2007, που έπληξε το κύρος της.

«Θεωρώ ότι δεν πρόκειται για σημαντικά αλλαγή» σχολίασε στο Reuters, ο πρόεδρος της IPCC Ρατζέντρα Πατσαούρι, μιλώντας στο περιθώριο της σύσκεψης για το Κλίμα που διεξάγεται στην Πολωνία από τις 11 έως τις 22 Νοεμβρίου με τη συμμετοχή 200 κρατών.

Μεταξύ άλλων, η IPCC αναθεώρησε τις σωρευτικές εκπομπές άνθρακα από την περίοδο 1860-1881 σε 515 δισ. τόνους από 531 δισ. τόνους και τις σωρευτικές εκπομπές από το 1750 και εντεύθεν σε 555 δισ. τόνους από 545 δισ. τόνους.

Αυτή τη στιγμή οι παγκόσμιες εκπομπές εκτιμώνται σε 10 δισ. τόνους ετησίως. Η IPCC παραδέχτηκε το σφάλμα, αλλά δεν σχολίασε περαιτέρω.

Η επιτροπή υποστηρίζει με στατιστική βεβαιότητα 66% ότι ο άνθρωπος έχει εκπέμψει περισσότερο από το μισό του ενός τρισεκατομμυρίου τόνων άνθρακα, του ανώτατου δηλαδή επιπέδου για τη διατήρηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας στα όρια ασφάλειας των δύο βαθμών Κελσίου πάνω από την μέση θερμοκρασία της περιόδου 1861-1880.

Ο Μπομπ Γουόρντ, του London School of Economics, σχολίασε ότι «οι κλιματικοί σκεπτικιστές θα σπεύσουν να εκμεταλλευτούν τις διορθώσεις και να υποβαθμίσουν την όλη μελέτη, αλλά κοινή γνώμη και κέντρα αποφάσεων δεν πρέπει να επηρεαστούν από τέτοιους ισχυρισμούς».


Πηγή: http://www.econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.