Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Στο δικαστήριο η υπόθεση με τα εμφυτεύματα μη ιατρικής σιλικόνης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αποζημίωση 50 εκατομμυρίων ευρώ διεκδικούν οι μηνυτές.

Γαλλικό δικαστήριο αναμένεται να αποφασίσει σήμερα αν η γερμανική εταιρεία TUV Rheinland, που πιστοποιούσε την ασφάλεια της γαλλικής ΡΙΡ, θα πρέπει να αποζημιώσει χιλιάδες γυναίκες οι οποίες ανακάλυψαν πως είχαν ελαττωματικά εμφυτεύματα στήθους.

Η γερμανική εταιρεία είχε χορηγήσει πιστοποιητικά ασφαλείας στη γαλλική εταιρεία PIP που έφτιαχνε τα εμφυτεύματα χρησιμοποιώντας ακατάλληλη σιλικόνη, όπως αποδείχθηκε, με αποτέλεσμα κάποια εμφυτεύματα να «σκάσουν».

Εταιρείες διανομής των εμφυτευμάτων και 1.700 γυναίκες μηνύουν την TUV Rheinland διεκδικώντας 50 εκατομμύρια ευρώ με το επιχείρημα πως ακόμα κι ένας πρόχειρος έλεγχος θα αποκάλυπτε τα προβλήματα.

Η εταιρεία PIP (Poly Implant Prothese) έκλεισε το Μάρτιο του 2010 εν μέσω διεθνούς κατακραυγής και φόβου για τις επιπτώσεις των εμφυτευμάτων στην υγεία.

Σύμφωνα με τον απεσταλμένο του BBC στην πόλη Τουλόν της Γαλλίας, η ετυμηγορία του δικαστηρίου θα καθορίσει το ένα η γερμανική εταιρεία φέρει ευθύνη για την απάτη.

Η TUV Rheinland πιστοποιούσε την PIP στον τομέα της ασφάλειας επί 17 χρόνια.

Τα ακατάλληλα εμφυτεύματα αφορούν τουλάχιστον 400.000 γυναίκες σε όλο τον κόσμο ενώ ο ιδρυτής της PIP Jean Claude Mas δικάζεται στη Μασσαλία.

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης είχε αποκαλύψει πως εκείνος είχε δώσει εντολή στους εργαζομένους του να κρύβουν την ακατάλληλη σιλικόνη όταν επιθεωρητές ήλεγχαν το εργοστάσιο.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στο δικαστήριο, εργαζόμενος που ήταν υπεύθυνος για τον ποιοτικό έλεγχο είχε δίπλωμα μαγειρικής (!) ενώ ο υπεύθυνος του εργαστηρίου είχε σπουδάσει ζαχαροπλάστης!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.