Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Ηλεκτρονική διάθεση ιατρικών γνωματεύσεων υγειονομικών επιτροπών Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.)

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αθήνα, 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Δελτίο Τύπου
Ηλεκτρονική διάθεση ιατρικών γνωματεύσεων υγειονομικών επιτροπών Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.)

Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσής της, σχετικά με την ηλεκτρονική διάθεση ιατρικών γνωματεύσεων υγειονομικών επιτροπών Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), θέτει από σήμερα σε λειτουργία τη νέα ηλεκτρονική υπηρεσία πιστοποίησης όλων των Φορέων-Παρόχων αναπηρικών επιδομάτων και προνομίων.

Μέσω αυτής θα αντλούνται διαδικτυακά από τους εμπλεκόμενους Φορείς όλες οι ιατρικές γνωματεύσεις για τα αιτήματα που εκκρεμούν στις Υπηρεσίες τους.

Η άμεση πρόσβαση στην ιατρική γνωμάτευση διασφαλίζει τη διαδικασία χορήγησης των παροχών στους πραγματικά δικαιούχους και αποτρέπει την παραβατικότητα.

Επιπρόσθετα, ελαχιστοποιεί τις μετακινήσεις της ευαίσθητης ομάδας των ατόμων με αναπηρία, τόσο στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας όσο και στους Φορείς.

Τέλος, δίδεται η δυνατότητα ελέγχου όλων των ήδη κατατεθεισών ιατρικών γνωματεύσεων ΚΕ.Π.Α. ώστε να εντοπιστούν τυχόν παραποιήσεις ή πλαστότητά τους.

Επιπλέον, επισημαίνουμε ότι στο πλαίσιο της συνολικής προσπάθειας της Διοίκησης για περαιτέρω διευκόλυνση των ατόμων με αναπηρία σχεδιάζεται νέα εφαρμογή η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στον κάθε ενδιαφερόμενο να καταθέτει ηλεκτρονικά την αίτηση για πιστοποίηση αναπηρίας από τα ΚΕ.Π.Α. και να παρακολουθεί τόσο την πορεία της αίτησής του όσο και το οριστικό αποτέλεσμα της υγειονομικής επιτροπής.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.