Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Τροφές που ανεβάζουν τη λίμπιντο στα ύψη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι να φάτε για να αυξήσετε τις επιδόσεις σας στο κρεβάτι.

Το ξέρατε ότι για να αναθερμάνετε τη σεξουαλική σας ζωή, μπορεί να είναι αρκετή μια επίσκεψη στο... ψυγείο και τα ντουλάπια της κουζίνας σας;

Άλλωστε σίγουρα θα έχετε ακούσει το ρητό που λέει ότι «ο έρωτας περνά από το στομάχι»!

Αν μάλιστα, φροντίσετε να «εμπλουτίσετε» τις μερίδες σας με μερικές συγκεκριμένες τροφές... τότε να είστε σίγουροι ότι... το κρεβάτι σας θα «πάρει φωτιά»!

«Ορισμένες βιταμίνες και άλλες ουσίες που περιέχονται σε συγκεκριμένα τρόφιμα έχει αποδειχτεί ότι ενισχύουν τη σεξουαλική λειτουργία και απόλαυση» υποστηρίζει η Dr. Jennifer R. Berman από την Καλιφόρνια.

Ποιες είναι όμως αυτές οι αφροδιασιακές τροφές που θα πρέπει να... προμηθευτείτε;

Δείτε παρακάτω μια λίστα:

Αβοκάντο
Οι Αζτέκοι τα έλεγαν και «όρχεις» λόγω του σχήματός τους. Ο λόγος για τον οποίο όμως τα αβοκάντο είναι αφροδισιακά είναι γιατί είναι πλούσια σε ακόρεστα λιπαρά και έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά. Κατά συνέπεια κάνουν καλό στην καρδιά και τις αρτηρίες σας.

Αμύγδαλα
Τα αμύγδαλα, όπως και τα σπαρράγια, είναι πολύ πλούσια σε θρεπτικές ουσίες και διάφορα ιχνοστοιχεία που είναι σημαντικά για τη σεξουαλική υγεία και την αναπαραγωγή, όπως ο ψευδάργυρος, το σελήνιο και η βιταμίνη Ε.

Φράουλες
Οι φράουλες είναι εξαιρετική πηγή φολικού οξέος, μια βιταμίνη Β που βοηθά στην πρόληψη γενετικών ανωμαλιών στις γυναίκες και σύμφωνα με μια μελέτη του πανεπιστημίου Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια, μπορεί να συνδέεται και με την υψηλότερη περιεκτικότητα σπερματοζωαρίων στους άντρες.

Θαλασσινά
Τα οστρακοειδή είναι πολύ γνωστές αφροδισιακές τροφές και είναι πολύ καλές πηγές ψευδαργύρου, που ενισχύει τη λίμπιντο. Πέρα όμως από αυτά και άλλα θαλασσινά λειτουργούν ως αφροδισιακά, όπως για παράδειγμα λιπαρά ψάρια σαν το σολομό και τη ρέγγα, που είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι απαραίτητα για την καλή υγεία της καρδιάς.

Ρόκα
Η ρόκα θεωρείται ως «διεγερτικό» από τον 1ο αιώνα μ.Χ. Σήμερα, πολλές μελέτες έχουν αποκαλύψει ότι τα ιχνοστοιχεία και τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στα μικρά φυλλαράκια της, είναι απαραίτητα για τη σεξουαλική υγεία, καθώς εμποδίζουν την απορρόφηση ορισμένων περιβαλλοντικών ρύπων που έχουν αρνητικό αντίκτυπο στη λίμπιντο.

Σύκα
Είναι πολύ πλούσια σε φυτικές ίνες, που παίζουν σημαντικό ρόλο για την υγεία της καρδιάς.

Εσπεριδοειδή
Οποιοσδήποτε «εκπρόσωπος» της κατηγορίας αυτής είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνη C και φολικό οξύ, όλα απαραίτητα για την αναπαραγωγική υγεία του άντρα.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.